Norse dagens taper på negativ Oslo Børs

Både Wall Street og Asia-børsene har falt det siste døgnet, og Oslo Børs fulgte etter fra start. Gjennom dagen har den vinglet, men stengte der den startet, i negativt terreng.

Det er nedgang i vente etter sur stemning på Wall Street.
Publisert:

Hovedindeksen endte handelsdagen ned 0,36 prosent torsdag, etter å ha vaket litt i svakt positivt terreng en times tid før stenging.

Også oljeprisen gjorde et lite dropp bare den siste halvtimen før stenging, og gikk dermed i samme retning som Hovedindeksen. Fra å bli omsatt for 92,52 dollar fatet klokken 15.30, blir et fat nordsjøolje ved børsstenging handlet for 90,62 dollar fatet.

Oljeprisen har likevel hentet seg noe inn siden i dag tidlig, hvor den bikket under 90 dollar fatet.

Handelen på Oslo Børs skjedde med en fersk renteheving i minnet. Torsdag hevet Norges Bank styringsrenten som ventet med 0,50 prosentpoeng. Renten ligger nå på sitt høyeste nivå siden 2011, på 2,25 prosent.

Les også

Norges Bank hever renten med 0,5 prosentpoeng

Norse faller etter tallslipp

Det ferske flyselskapet Norse Atlantic offentliggjorde sin halvårsrapport før børsstart, og aksjen falt 17,59 prosent torsdag, og ble dagens taper.

Selskapet hadde et driftsresultat i første halvår på minus 43,3 millioner dollar, tilsvarende et underskudd på 450 millioner kroner med dagens kurs.

Norse Atlantic gjentok samtidig at utsiktene for luftfartsindustrien er svake for de kommende månedene og at selskapet vil være forsiktige når det kommer til vinterprogrammet, og vil potensielt tynne ut vinterprogrammet på linje med etterspørselen.

Nedgang i USA og Asia

Den tredje strake hevingen på 0,75 prosentpoeng ble fasit etter rentemøtet i USAs sentralbank onsdag kveld.

Indeksene på Wall Street falt markant på nyheten og fortsetter nedover i handelen utenfor åpningstid.

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, Nasdaq og Dow Jones) falt 1,7 prosent i snitt i går.

Nedgangen spredte seg også til Asia torsdag morgen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om