Vil selge Seadrill-aksjer verdt 453 millioner

DNB vurderer storsalg etter at aksjen til riggselskapet har steget mer enn 40 prosent siden nyttår.

Publisert:

DNB Bank vurderer å selge én million aksjer i Seadrill, ifølge en børsmelding onsdag ettermiddag. Det tilsvarer mer enn to prosent av de utestående aksjene i riggselskapet.

Seadrill-aksjen hadde en stengekurs på 453 kroner per aksje på Oslo Børs onsdag. Det gjør at aksjene har en markedsverdi 453 millioner kroner.

Blokksalget vil skje gjennom en rettet emisjon, og prisen vil settes gjennom en akselerert bokbyggingsprosess. Fristen er satt til klokken 8 torsdag morgen. DNB Bank har hyret inn DNB Markets i forbindelse med det potensielle salget.

DNB Bank sitter totalt på drøyt 3,4 millioner Seadrill-aksjer, som tilsvarer en eierandel på 6,87 prosent.

Les på E24+

Investtech-analyse: To klare kjøp og én salgskandidat

Seadrill kom tilbake på Oslo Børs i april i fjor, og utviklingen til aksjen har særlig vært positiv siden like før jul. Aksjen er opp rundt 41,9 prosent siden nyttår.

Det John Fredriksen-grunnlagte riggselskapet gikk inn i en konkursprosess tidlig i 2021, og senere samme år ble Seadrills redningsplan godkjent av konkursdomstolen i Texas.

I konkursprosessen ble store deler av Seadrill-gjelden omgjort til aksjer. Det medførte at det tidligere Fredriksen-eide selskapet nå er kontrollert av kreditorene, med Eksfin som største eier.

Publisert:

Her kan du lese mer om