Scana med sterkt kvartal

Scana ASA fikk et resultat før skatt på 15 millioner kroner i tredje kvartal. Det er 50 prosent opp sammenlignet med samme periode i fjor.

Scana ASA fikk et resultat før skatt på 15 millioner kroner i tredje kvartal. Det er 50 prosent opp sammenlignet med samme periode i fjor.

Scana
  • Kjell-Ivar Gilje Grøndal (Stavanger Aftenblad)
Publisert:

I en pressemelding fra Scana heter det: «De finansielle resultatene for Scana i tredje kvartal er sterke til tross for redusert omsetning med bakgrunn i Covid-19 og redusert oljepris. Kvartalet viser at grepene som er tatt på kostnadssiden får ønsket effekt og at det er god prosjektgjennomføring i porteføljeselskapene.»

Inntekter: 65 millioner

Samlede inntekter for kvartalet var på 65 millioner kroner, noe som er en reduksjon på 28 prosent målt mot tredje kvartal i fjor. Resultat før skatt var på 15 millioner kroner, noe som er en forbedring på 50 prosent fra tredje kvartal i 2019.

«Den viktigste årsaken til marginforbedringen er Seasystems som har sluttført større prosjekter og løst opp risikoavsetninger», heter det i pressemeldingen.

Ved utgangen av kvartalet var ordrereserven på 304 millioner kroner, noe som er 51 prosent høyere enn tredje kvartal i fjor.

«Økningen i ordrereserven tilskrives i hovedsak en betydelig kontrakt på forankringsutstyr til to flytende lagringsenheter for LNG. Ordreboken gir god visibilitet for kommende kvartaler og inneholder strategisk viktig prosjekt innenfor havvind.»

«Covid-19 og lav oljepris påvirker selskapets markeder spesielt på nybygg der man ser at prosjekter skyves ut i tid, men administrerende direktør Styrk Bekkenes er veldig tilfreds med at selskapene leverer gode resultater i disse krevende tider og har klart å bygge en god ordrebok og sikret viktige kontrakter i kvartalet. Ny finansieringsavtale som kom på plass i oktober gir et godt fundament for å understøtte videre vekst», skriver selskapet videre i meldingen.

Sindre Ertvaag er daglig leder i Camar.

Jarle Aasland

Ertvaag største eier

Det er Ertvaag-familien, gjennom selskapet Camar, som er største eier i Scana med sine 21,7 prosent. I Camars årsregnskap for 2019 kommer det fram at de kjøpte aksjeposten i Scana for 231 millioner kroner i 2013. Ved inngangen til 2020 hadde aksjene en markedsverdi på 19 millioner kroner.

– Dette er veldig gammelt nytt nå. Tapet ble tatt for flere år siden og har ikke påvirkning på 2019, men kostnaden henger selvsagt med oss i regnskapet som en påminnelse. Scana har fått ryddet mye de siste årene og med ny leder og ny strategi håper vi på bedre tider, sa daglig leder i Camar, Sindre Ertvaag, til Aftenbladet i august.

Scana ASA er morselskap for en gruppering av utstyrs- og serviceleverandører til maritim industri. Selskapet er notert på Oslo børs.

Her kan du lese mer om

  1. Oljepris
  2. Scana
  3. LNG
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Stavanger-investorer selger for millioner i Scana

  2. Solstad Offshore økte underskuddet til 1,1 milliard kr

  3. Kraftig resultatfall for Subsea 7

  4. Annonsørinnhold

  5. Dof tapte 389 millioner kroner i tredje kvartal

  6. Kraftig resultatfall for Lerøy - slår likevel forventningene