Bjørn Tore Larsen kjøpte skipsaksjer fra John Fredriksen-selskap

John Fredriksen har kvittet seg med alle sine aksjer i shippingselskapet ADS Maritime Holding. Kjøper er Bjørn Tore Larsen, som samme dag starter nytt flyselskap med Kjos og Kise.

EIERSKIFTE: I ADS Maritime Holding, tidligere ADS Crude Carriers. Her fra bjelleseremoni på Oslo Børs i 2018. F.v. John B Hough, Øivind Amundsen (Oslo Børs), Ellen Hagen, Bjørn Tore Larsen (styreleder), m. fl..

Thomas Brun / NTB
 • Eivind Bøe
Publisert:

Bjørn Tore Larsen er virkelig i vinden på Euronext Growth mandag. Ikke bare har han startet et nytt flyselskap, han har også handlet shippingaksjer.

ADS Shipping, et selskap kontrollert av Bjørn Tore Larsen, har kjøpt drøyt 4,03 millioner aksjer i ADS Maritime Holding. Aksjene er kjøpt av SFL Corporation Ltd, som er dominert av mangemilliardær John Fredriksen.

Aksjene skiftet hender til 1,72 kroner per stykk, slik at den totale handelen var verdt 6,93 millioner kroner.

Fredriksen har ikke flere aksjer igjen i ADS Maritime Holding etter salget, bekrefter finansdirektør Ben Boiling i ADS Maritime til E24.

Larsens ADS Shipping og tilknyttede selskap eier etter dette 6,6 millioner aksjer i selskapet. Han er styreleder i ADS Maritime Holdings, skipsinvesteringsselskapet som ble etablert i 2018 og er notert på Euronext Growth.

Aksjen steg 12,94 prosent til 1,92 kroner på Oslo Børs mandag.

Grafen under viser hvordan aksjekursen har beveget seg det siste året.

Etter at Børsen stengte meldte det John Fredriksen-dominerte selskapet Golden Ocean at Bjørn Tore Larsen går inn som styremedlem i selskapet.

Larsen er for tiden styreleder i OSM Maritime Group, et skipsforvaltningsselskap som han grunnla i 1989.

Les også

OSM Aviation-gründer Bjørn Tore Larsen starter nytt flyselskap: Vil fly med Kjos og Kise over Atlanteren

Nytt flyselskap

Larsen er også styreleder i OSM Aviation, en tjenesteleverandør til flyindustrien som ble startet i 2013.

Mandag ettermiddag kom meldingen om at en rekke kjente investorer med gründer Bjørn Tore Larsen i spissen lanserer et helt nytt lavprisflyselskap. Selskapet satser på det Norwegian og mange andre har prøvd seg på før: Lavpris på langdistanse.

Norse Atlantic Airways er samtidig på vei mot Euronext Growth på Oslo Børs med solide investorer som allerede har tegnet aksjer for til sammen 24 millioner dollar.

Norse Atlantic Airways skal i første omgang tilby flyginger med Boeing 787 Dreamliner-fly mellom Europa og USA. På sikt er ønsket å utvide til Asia også.

De første flyene skal etter planen ta av i desember i år. Foruten Bjørn Tore Larsen, er Bjørn Kjos og Bjørn Kise blant de største aksjeeierne.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. John Fredriksen
 2. Bjørn Kise
 3. ADS Crude Carriers
 4. Shipping

Flere artikler

 1. OSM Aviation-gründer Bjørn Tore Larsen starter nytt flyselskap: Vil fly med Kjos og Kise over Atlanteren

 2. Norse Atlantic har signert leasingavtale for ni Dreamlinere med AerCap

 3. Betalt innhold

  – Han er en ustudert røver

 4. Nesten alle «Flyr» til First House: Spiller sentral rolle i kampen om luften

 5. Norse Atlantic Airways forbereder oppstarten i USA: Inngår globalt samarbeid om tariffavtaler