Børsdagen

Tørrbulkrederier steg på svak børs

Oslo Børs beveget seg mellom opp- og nedgang onsdag.

Håkon Mosvold Larsen/NTB
  • Maiken Svendsen
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

I morgentimene kom det flere børsrelaterte nyheter. Etter en volatil start surnet stemningen på Børsen, men Tørrbulkrederiene var blant shipping-aksjene som gjorde det best på Oslo Børs.

Hovedindeksen falt 0,57 prosent til 1.055,94 poeng. Samtidig steg 2020 Bulkers (4,48 prosent), Golden Ocean (6,96 prosent), Belships (0,61 prosent) og Jinhui Shipping (1,01 prosent).

Kitron er nær milliardinntekter i årets første kvartal. Dermed har elektronikkselskapet økt inntekter og fått sterke resultater i kvartalet som gikk, men aksjen falt likevel 6,78 prosent på Børsen.

Aker BP har gitt Maersk kontrakt verdt 80 millioner. Maersks jobb blir boring av en letebrønn for Aker BP på norsk sokkel. Aksjen steg fra start, men snudde til minus og endte med en svak nedgang på 0,56 prosent.

I dag kom også meldingen om at Aksel Lund Svindal blir ny styreleder i Airthings. Aksjen steg nær tre prosent i formiddag, før aksjen snudde og endte med en nedgang på 2,9 prosent.

Les også

Analytikere venter kraftig resultatvekst på Oslo Børs: – Ferdig med krisen for lenge siden

Fall i Asia og USA

På morgenkvisten onsdag falt flere børser i Asia etter økte smittetall. Det var aksjene i reiseselskap som er avhengige av gjenåpning som falt i Asia- og Stillehavsområdet.

Det er dagen derpå-stemning på Wall Street etter at Netflix la frem kvartalstall etter stengetid tirsdag.

Strømmegiganten fikk langt færre nye abonnenter enn markedet og selskapet selv ventet. Bare fire millioner nye betalende brukere kom til i første kvartal.

Les også

Flere børser faller i Asia etter økte smittetall

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Oslo Børs endte i pluss

  2. Uken endte med fall på Oslo Børs

  3. Oppgang på Oslo Børs

  4. Oslo Børs endte med solid oppgang

  5. Grønne aksjer falt på flat Oslo Børs