Heimstaden mer enn doblet overskuddet i andre kvartal

Heimstaden, kontrollert av Ivar Tollefsen, tjente godt på sine 116.000 utleieboliger.

Ivar Tollefsen står bak utleiegiganten Heimstaden.
Publisert:

Heimstaden Bostad melder fredag morgen i en ny rapport om hvordan det har gått i andre kvartal.

Der kommer det frem at Ivar Tollefsens utleiegigant satt igjen med 4,7 milliarder kroner i overskudd på hans 116.000 boliger.

Med det har overskuddet for selskapet mer enn doblet seg fra samme periode i fjor. Da satt det igjen med 1,8 milliarder i profitt.

– Selv om pandemien fortsetter å påvirke livene våre, så har samfunnet begynt å åpne opp igjen, og vi ser tegn til bedre belegg i våre boliger, sier Patrik Hall, sjef for Heimstaden.

Les også

Strømprisene stiger: – Vi har allerede vinterpriser

Kjøpte bolig for 50 milliarder kroner

I andre kvartal økte også inntektene med rundt en tredjedel. Heimstaden fikk inn 2,1 milliarder kroner på utleie i tremånedersperioden, opp fra 1,6 milliarder i fjor.

Samtidig har selskapet kjøpt 16.000 flere boliger og økt verdien på boligmassen totalt med rundt 50 milliarder kroner.

Verdiene i selskapet finansieres også i mindre grad av lån. Hvert kvartal det siste året har selskapet minsket andelen, og i andre kvartal i år har selskapet lån til en verdi på rett under 40 prosent av verdiene i selskapet.

Patrik Hall, sjef for Heimstaden

Heimstaden drar selv frem inntoget i det britiske markedet og utvidelsen i Tyskland som høydepunkt for deres andre kvartal.

– Vi fortsetter å invester i nye og eksisterende markeder, og har nådd en stor milepæl med vårt første britiske prosjekt i mai, sier Heimstaden-sjef Hall.

Sju prosent av boligene i Norge sto tomme

Fra før har Heimstaden boliger verdt 19 milliarder kroner i Norge, og fikk rundt 170 millioner kroner i inntekter fra å leie disse ut i andre kvartal.

Det er en liten forbedring på to prosent fra samme periode i fjor, og selskapet skriver at den lave veksten skyldes lite belegg. Sju prosent av selskapets boliger sto tomme i andre kvartal, i snitt.

Samtidig var det færre kostnader knyttet til vedlikehold, som bidro til at driftsoverskuddet for selskapets eiendommer i Norge endte på 125 millioner kroner.

Heimstaden kjøpte ingen nye boliger i Norge i andre kvartal.

Les på E24+

11 Fretex-butikker lagt ned de siste to årene: - Vi kan ikke drive butikker med tap.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om