Dagen på Wall Street

Flyaksjer bidro til markant opptur på Wall Street

Wall Street endte ukens første dag med solid opptur, godt hjulpet av fly- og reiseaksjer.

 • Martin Hagh Høgseth
 • David Bach
Publisert:

Wall Street starter uken oppover etter en tung avslutning før helgen. Aksjer som knyttes til gjenåpning var særlig fremgangsrike mandag, inkludert energi, industri og luftfart, ifølge CNBC.

Slik ser det ut på de toneangivende indeksene ved stenging:

 • S&P 500 endte opp 1,18 prosent
 • Nasdaq endte opp 0,93 prosent
 • Dow Jones endte opp 1,87 prosent

Utviklingen kommer etter markant fall for Nasdaq fredag, etter at de viktige sysselsettingstallene kom inn langt svakere enn ventet. Også S&P 500 falt fredag kveld.

Flyaksjer til værs

Aksjene i en del flyselskaper har fått luft under vingene mandag, noe som av CNBC knyttes til optimisme for at omikron-varianten av covid-19 likevel ikke vil hindre en videre gjenåpning av samfunnet og økonomien.

Ved stenging mandag var Delta opp 5,97 prosent, United Airlines var opp 8,25 prosent og flyprodusenten Boeing var opp 3,22 prosent.

Også andre reiselivsaksjer, som Marriot, Hilton og Wynn Resorts, klatret henholdsvis 4,47 prosent, 4,09 prosent og 5,91 prosent.

Fall for Tesla og Buzzfeed

Aksjen i nynoterte Buzzfeed falt 8,52 prosent etter en tidlig opptur. Medieselskapet har sin første dag på børs etter en sammenslåing med oppkjøpsselskapet 890 Fifth Avenue Partners, ifølge CNBC.

Tesla er igjen på avisenes forsider, etter at Reuters skrev at selskapet undersøkes av det amerikanske finanstilsynet (SEC). Nyhetsbyrået henviser til et brev fra tilsynet.

Undersøkelsene skal knytte seg til et varsel om at selskapet ikke har gitt informasjon på korrekt måte til aksjonærer og allmenheten, i forbindelse med selskapets solcellepanel-system.

Varselet skal ha blitt sendt av en tidligere ansatt som fikk sparken fra Tesla i fjor, og senere har saksøkt selskapet, ifølge nyhetsbyrået.

Tesla-aksjen var ned rundt tre prosent i åpningsminuttene, men har siden hentet seg godt inn, og er ved stenging ned 0,59 prosent.

SEC på jakt

Elbilprodusenten Lucid Group har samme dag meldt at det undersøkes av SEC i forbindelse med oppkjøpet av et skallselskap (SPAC), som ble gjort for å gå på børs, ifølge Bloomberg.

Lucid-aksjen falt 15,4 prosent kort tid etter børsåpning i USA. Ved stenging er aksjen ned 5,10 prosent.

Tidligere har SEC også åpnet etterforskninger rundt de tre elektriske kjøretøy-selskapene Nikola Motors, Lordstown Motors og Canoo.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. S&P 500
 4. Dow Jones
 5. Nasdaq
 6. Buzzfeed
 7. Tesla

Flere artikler

 1. Teknologiaksjer falt på Wall Street

 2. Elbilnykommer runder av vill Wall Street-uke med oppgang

 3. Nedtur på Wall Street da Gamestop-aksjen falt hardt

 4. S&P 500 stenger høyere enn noensinne

 5. Tek-aksjer hentet seg inn på Wall Street