Solid oppgang på Wall Street etter nye Fed-prognoser

New York-børsen gikk fra rødt til grønt etter nyheter fra sentralbanken om nedtrapping av støttekjøp. De toneangivende indeksene karret seg solid i pluss utover kvelden.

USAs sentralbanksjef Jerome Powell skal holde pressekonferanse etter kveldens rentebeslutning. Bildet er fra en tidligere anledning.
Publisert:

Det var små utslag på Wall Street fra start onsdag. Etter at USAs sentralbank Federal Reserve (Fed) la frem nye renteprognoser, tok børsen en tydeligere retning. Ved stengetid er situasjonen slik:

  • Dow Jones er opp 1,08 prosent
  • Nasdaq er opp 2,15 prosent
  • S&P 500 er opp 1,63 prosent

Onsdag har Fed holdt rentemøte, og klokken 20 norsk tid la sentralbanken frem de nye prognosene.

Bakteppet er en tid med brennhet inflasjon i USA. I november nådde den amerikanske prisveksten sitt høyeste nivå på 39 år med en årsvekst på 4,9 prosent.

Fed vil nå kutte de månedlige støttekjøpene med 30 milliarder dollar fra januar av.

Fed har kjøpt verdipapirer i markedet for minst 120 milliarder dollar i måneden siden juni i fjor, for å stimulere økonomien etter pandemi-nedturen.

Nå kan støttekjøpene være utfaset rundt mars. Etter det forventer Fed å kunne begynne å heve renten igjen, som ble holdt i ro på onsdagens rentemøte.

Fed varsler at det kan komme tre rentehevinger i 2022 og tre i 2023.

– Nedtrappingen går vesentlig raskere nå. Hovedgrunnen er at inflasjonen er vesentlig høyere enn det Fed har sett for seg. De må nå adressere inflasjonen mer enn før. De vil ønske å komme raskere i gang med hevingen, sier seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets.

Publisert:

Her kan du lese mer om