Kryptovaluta verdt én milliard stjålet i nytt hackerangrep

Hackerne har stjålet fra en plattform som lar brukerne overføre verdier fra et kryptonettverk til et annet.

Overføringsbroen som er rammet av angrepet gjør det mulig å flytte verdier mellom kryptonettverkene Ethereum og Binance Smart Chain.
Publisert: Publisert:

Det er plattformen Horizon som er rammet, skriver CNBC. Kryptoselskapet Harmony står bak plattformen.

Kryptovaluta med en verdi på rundt 100 millioner dollar er stjålet fra Horizon, skriver Harmony på Twitter natt til fredag norsk tid. Det tilsvarer snaut én milliard norske kroner med dagens kurs.

– Vi har begynt å arbeide med nasjonale myndigheter og kriminaltekniske spesialister for å identifisere den skyldige og få tak i de stjålne midlene, skriver selskapet i twitter-meldingen.

Selskapet skal ha sirklet inn en enkelt konto de mener er knyttet til den som står bak. Harmony sier de samarbeider med amerikanske FBI og flere cybersikkerhetsselskaper for å etterforske saken.

Les også

Etterforsker kryptotyveri av fem milliarder kroner

Horizon er en såkalt blokkjede-bro, som lar brukerne overføre kryptovaluta-verdier mellom ulike nettverk.

Dette angrepet rammet broen som gjør det mulig å overføre mellom de to kryptonettverkene Ethereum og Binance Smart Chain. Ifølge Harmony har angrepet ikke rammet en separat bro for overføring til bitcoin.

Disse broene er blitt «fristende mål for hackere», ifølge Jess Symington, analysesjef hos blokkjedeanalyse-selskapet Elliptic. Det er blant annet fordi broene må sitte på store mengder verdier.

Det har vært flere andre store kryptotyverier så langt i år.

Hacking av nettspillet Axie Infinity i mars var for eksempel blant de største kryptovalutatyverier i historien, ifølge Økokrim. Totalt ble det stjålet kryptovaluta til rundt fem milliarder kroner.

I dette tilfellet var det også en bro som ble rammet av hacking.

Les også

Økokrim: Flere har tatt kontakt etter kryptotyveriet

Les også

Hackere stjal krypto for fem milliarder kroner

Publisert:
Gå til e24.no