Børsdagen

Oslo Børs falt ned igjen fra rekord

Sas løftet seg etter nok en måned med én million passasjerer, mens Bank Norwegian steg på børs etter ny frist på oppkjøpsbud.

 • Svein Olav Sæter
 • Maiken Svendsen
Publisert:

* korrigert sluttkurs Yara 6. sept (442)

Hovedindeksen fikk en korreksjon tirsdag, med et fall på 0,76 prosent. Nedgangen kom etter ny børsrekord mandag.

Ved børsens stenging tirsdag var Hovedindeksen nede på 1166 poeng. Tross fallet er det den tredje høyeste sluttkursen for Børsen i historien.

Sas-løft

Flyselskapet Sas la tirsdag frem stabile trafikktall for august. Selskapet fraktet rundt én million passasjerer, som er samme nivå som i juli. Fyllingsgraden var imidlertid kun 61 prosent, også det tallet stabilt.

Analysesjef Jacob Pedersen i Sydbank mener trafikktallene vitner om en «langsommelig gjenopphenting» i reiseaktiviteten.

«Vi fastholder en hold-anbefaling på SAS etter dagens trafikktall. Det er kun begrenset bedring å spore, og trafikkopphentingen skjer ikke med rakettfart. Utfordringene er mange og verdsettelsen (av aksjen/selskapet, red.anm.) er dyr», skriver Pedersen i en oppdatering tirsdag.

Sas-aksjen steg tirsdag 2,7 prosent, på lav omsetning halvveis i børsdagen tirsdag.

Yara holdt stand

Gjødselsprodusenten Yara svekket seg 2,0 prosent. Det til tross for at aksjen handles etter utbyttebetaling på 20 kroner aksjen tirsdag.

«Kursen stengte i går på 442 kroner per aksje, og i teorien skulle dermed kursen ved åpning i dag komme ned på rundt 402 kroner per aksje», skriver DNB Markets i sin morgenrapport tirsdag.

Meglerhuset registrerer imidlertid at i forbindelse med en enkeltlast i ureamarkedet mandag ble rapportert om en mindre prisøkning på 8 dollar per tonn. Samtidig er det lettelse å spore i gassprisene, som har tynget kursutviklingen den siste måneden, ifølge DNB Markets.

«Begge deler vil kunne bidra til å dempe justering av kursen», skriver meglerhuset.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Yara med et kursmål på 550 kroner per aksje, opp fra dagens sluttkurs på litt over 410 kroner.

Havila korrigerer opp

Mandag ble det kjent at børsfersking Havila Kystruten frykter masseoppsigelser som følge av at nye skip er forsinket igjen.

Aksjekursen til selskapet raste 14 prosent etter at de nye forsinkelsene på leveringen av fartøyene ble kjent sist tirsdag. Aksjen har nå hentet seg litt inn de siste dagene.

Ved stengetid tirsdag var Havila Kystruten opp 1,6 prosent til 21,5 kroner.

Strammer skruen

Før børsåpning meldte Nordax at de senker akseptgraden på Bank Norwegian til 66,7 prosent. Samtidig understreker de at budet på 105 kroner per aksje er det «siste og beste».

Mandag kveld ble fristen forlenget, kun dager etter at Folketrygdfondet sa at budet var for lavt og at de ikke kommer til å akseptere 105 kroner per aksje.

Tirsdag steg aksjen rundt 1,2 prosent, sist omsatt for 104 kroner.

Les også

Frykter masseoppsigelser i børsfersking: – En tragedie ingen tar ansvar for

Betongskanner-selskapet Elop holder fast på ambisjonen om en milliard kroner i omsetning innen 2025 i sin kvartalsrapport, som ble lagt frem tirsdag.

I løpet av børsdagen steg aksjen 2,1 prosent.

Les også

Kinesiske børser stiger etter handelstall

Nordsjøolje er ved stengetid på omtrent samme nivå som ved midnatt, og omsettes for 72,0 dollar fatet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
 3. Havila Kystruten
 4. Yara
 5. sas

Flere artikler

 1. Markant oppgang da Børsen steg til ny rekord

 2. Én million fløy med SAS også i august

 3. Oslo Børs ble dratt ned av oljeprisfall

 4. Oljeprisfall bidro til markant nedgang på Oslo Børs

 5. Havila steg etter kontrakt på positiv Oslo Børs