Hydro: Sivil domstol hever produksjonsforbud i Brasil

Den føderale domstolen i Belém i Brasil har i en sivil sak hevet produksjonsforbudet mot Hydros Alunorte-anlegg. Anlegget vil fortsatt gå for halv maskin.

Publisert:

Hydro skriver i en børsmelding natt til torsdag at utfallet av den sivile saken vil bli brukt i straffesaken som skal avgjøres innen kort tid.

De skriver videre at produksjonen på aluminaraffineriet holdes på 50 prosent kapasitet inntil produksjonsforbudet under den strafferettslige prosessen også blir hevet.

– Jeg er fornøyd med støtten fra lokale interessenter og våre ansatte. Vi ser fram til å kunne gjenoppta driften i Alunorte og starte opp igjen den fulle verdikjeden, som vil være positivt for oss og staten Pará, sier konserndirektør John Thuestad for forretningsområdet Bauksitt og Alumina.

Les også

Hydros anlegg i Brasil kan være i full drift om få uker

Regning på fire milliarder

Dette er godt nytt for Hydros nye toppsjef, Hilde Merete Aasheim, som i starten av mai bekreftet overfor NTB at Brasil-regningen har kommet på flere milliarder kroner.

– Hvis du ser på effekten både på forretningsområdet for bauksitt og alumina og for primærmetall, så er det i størrelsesordenen fire milliarder kroner, sa hun.

Ventet avgjørelse

Beslutningen om å heve produksjonsforbudet i den sivile saken kom etter en høring 12. april. Ministério Público og Hydros anlegg leverte en felles begjæring om å heve produksjonsforbudet for noen uker siden.

Statsadvokat Ubiratan Cazetta ved Ministério Público sa til Dagens Næringsliv i april at de trodde at den føderale domstolen kom til å heve forbudet.

Problemene ved Hydro-eide Alunorte startet med et kraftig regnskyll og utslipp av regnvann fra fabrikkområdet ved anlegget på starten av fjoråret, hvoretter miljømyndigheter og en regional domstol påla verdens største aluminaraffineri redusert produksjon. Tidligere i år ble det kjent at miljødirektoratet Semas fjerner produksjonsforbudet ved Alunorte.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om