Hydrogenselskapet Nel faller tungt på Børsen

Mye av mai-oppgangen er visket ut for børsraketten.

BØRSEVENTYR: Nel har steget over 60 prosent på Børsen så langt i år.

Foto: NEL HYDROGEN
  • André Haugen
Publisert:

Nel faller over 11 prosent på Oslo Børs fredag. Like etter lunsjtider er kursen 7,55 kroner per aksje. Aksjen er omsatt for 239 millioner kroner, kun slått av Equinor.

Dermed er aksjen tilbake på nivået fra tidlig i mai. Fra torsdag morgen har verdien i skrivende stund falt over 15 prosent.

Det er etter periode med kraftig oppgang. Siden nyttår er kursen fortsatt opp over 63 prosent.

Men med tanke på at børskursen i stor grad er knyttet til troen om fremtidige inntekter, er det opplagt at aksjen kan halveres på kort, skrev E24s børskommentator Johann Sundberg denne uken.

Les på E24+ (for abonnenter)

Børskommentar: Det er opplagt at Nel-aksjen kan halveres på kort tid

Tar gevinst

Og blant privatinvestorene har Nel vist seg å på salgstoppen i mai, ifølge Nordnet.

– Det kommer stadige signaler mot at Hydrogen blir mer og mer aktuelt for spesielt tungtransport-industrier og der er Nel i førersetet med sin teknologi. I det siste har selskapet også satt i gang og signert flere spennende prosjekter blant annet med Nikola som har potensial til å bli betydelige avtaler frem i tid, skriver Nordnets investeringsøkonom Mads Johannesen i en melding.

Men den kraftige kursstigningen så langt i år, som har sammenfalt med den positive nyhetsstrømmen, tror han at Nordnets kunder anser det som et godt tidspunkt å ta gevinst.

Privatinvestorene hos nettmegleren nettosolgte Nel-aksjer for 41,8 millioner kroner i mai. Det er milevis over nummer to på salgsstatistikken, Norwegian Finans Holding (Bank Norwegian) som investorene nettosolgte for 29 millioner kroner.

– Ketchupeffekt

– I litt utrygge tider som nå, der handelskrig og et svakt makrobilde preger nyhetsstrømmen tror jeg de fleste kunder velger å vekte seg ned i vekstselskaper uten inntjening. Disse har også en tendens til å falle mer enn selskaper med inntjening i utrygge tider, sier Johannesen.

Torsdag fortalte også Vegard Frihammer i Nel-partneren Greenstat til E24 at han ikke er helt sikker på hva som ligger bak den siste tidens aksjebyks.

– Jeg tror den kraftige oppgangen først og fremst har vært en ketchupeffekt etter å ha ligget under radaren, ikke at aksjen nødvendigvis er feilpriset, sa Frihammer.

Her kan du lese mer om

  1. Nel

Flere artikler

  1. Norwegian-aksjen bykser etter gode nyheter: – De må slutte med dette tullet

  2. Småinvestorer kjøpte aksjer for over en halv milliard under børsraset: – Ekstremt

  3. Småaksjonærene hamstrer Norwegian-aksjer i skrekk-uken

  4. Annonsørinnhold

  5. – Det er ekstreme tall og jeg har aldri sett maken

  6. Børsuroen: Småinvestorer dumper aksjer for 192 millioner