Børsdagen

PGS leverer sterkere resultat enn ventet

Seismikk-aksjen stiger fra start på Oslo Børs torsdag.

PGS / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Seismikkselskapet PGS legger frem et resultat før skatt på 37,4 millioner dollar i tredje kvartal, en oppgang fra minus 28,6 millioner dollar i samme periode i fjor.

Samtidig er det langt bedre enn analytikerne på forhånd hadde ventet. Ifølge estimater innhentet av Infront Data for TDN Direkt var det ventet at resultatet før skatt ville havne på 14 millioner dollar i kvartalet.

Segment-omsetningen havnet på 234,2 millioner dollar i kvartalet, noe som er tilnærmet i tråd med forventningen på 235 millioner dollar. Samtidig er det en oppgang fra 192,1 millioner dollar i samme periode i fjor.

Selskapet kan samtidig notere seg et segment-driftsresultat (ebit) på 38 millioner kroner, opp fra minus 2,7 millioner dollar i samme periode i fjor. Det var ventet at ebit-resultatet ville komme inn på 32 millioner dollar.

På Oslo Børs stiger PGS-aksjen fem prosent til kurs 13,6 kroner fra start.

Avventer refinansiering

Seismikkselskapet har plan om å refinansiere i løpet av fjerde kvartal 2019 eller tidlig i 2020 uten å gjøre egenkapitalemisjon, fremgår det av presentasjonsmaterialet.

Tidligere har PGS sagt at planen var å gjøre refinansiering etter fremleggelsen av tredjekvartalsrapporten i fjerde kvartal.

Selskapet skriver videre i dagens presentasjon at de er posisjonert for å gjennomføre refinansiering på kort varsel, og at timingen og strukturen er avhengig av markedsforhold.

PGS skriver også at lavere gjeldsmengde og mindre kapital er nødvendig hvis refinansieringen blir gjort tidlig i 2020. Selskapet ser på muligheter for å adressere forfallene i 2020 og 2021.

– Sterk utnyttelse

Selskapet hadde en ordrebok på 336 millioner dollar per 30. september 2019.

PGS opplyser videre at skipsbookingen per 16. oktober er på 24 fartøysmåneder for fjerde kvartal, 21 fartøysmåneder for første kvartal 2020 og åtte fartøysmåneder for andre kvartal 2020.

– Tredjekvartal var nok et kvartal med sterk utnyttelse, og vi opplever betydelig høyere etterspørsel, sammenlignet med i fjor. Ordreboken vår er opp sekvensielt, og vi er trygge på å oppnå god utnyttelse for alle åtte aktive skip i løpet av den kommende vintersesongen, sier konsernsjef Rune Olav Pedersen i e

Kvartalsrapporten fra selskapet

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. PGS
 3. Resultatrushet
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. PGS-aksjen stiger kraftig på Børsen etter sterkt resultat

 2. Betalt innhold

  PGS med kraftig resultatforbedring

 3. Betalt innhold

  PGS hadde god inntjening i et sterkt marked

 4. Annonsørinnhold

 5. NRC Group vil hente opptil 700 millioner i rettet emisjon

 6. Betalt innhold

  Seadrill tapte 11,8 milliarder i fjor