Børsdagen

Oslo Børs steg markant: – Høyere optimisme i markedene

Bank og olje trakk opp Børsen, på en dag der flere tungvektere la frem tall for tredje kvartal. Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank peker på at et høyt antall globale selskaper leverer bedre enn ventet.

Erik Johansen / NTB scanpix
 • Eivind Bøe
 • André Haugen
 • Anders Nybakken Kvale
Publisert:,

Hovedindeksen endte opp 1,64 prosent til 906,56 poeng torsdag.

Oppgangen var drevet særlig av bankaksjen DNB, som steg 7,7 prosent etter å ha lagt frem bedre kvartalsresultater enn ventet.

DNB fikk et resultat etter skatt på 6,06 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 5,67 milliarder kroner i tilsvarende kvartal i fjor, viser regnskapsrapporten torsdag.

Det er også mer enn analytikerne hadde antatt. De ventet i snitt et resultat etter skatt på 5,61 milliarder kroner i tredje kvartal, ifølge estimater fra TDN Direkt.

Equinor la frem en negativ bunnlinje for første gang siden 2017, mens det justerte resultatet før skatt var noe lavere enn ventet.

Før resultatet ble lagt frem påpekte Pareto Securities’ analytikere at torsdagens svake rapport ser ut som en god mulighet til å kjøpe Equinor-aksjen.

Equinor-aksjen klatret 2,5 prosent – etter at også oljeprisen har steget markant.

Norwegian fløy opp

Norwegian slo forventningene og har i tillegg meldt at de endelige har inngått den mye omtalte avtalen om felles flyeierskap med et kinesisk selskap som vil redusere selskapets forpliktelser med 1,5 milliarder dollar fremover. Aksjen endte med en oppgang på 25,3 prosent.

Oljeprisen har steget og er for dagen opp 0,88 prosent til 61,6 dollar fatet. Oppgangen begynte onsdag ettermiddag, og prisen trekkes opp av et overraskende fall i amerikanske oljelagre.

Lagrene av råolje i USA gikk ned 1,7 millioner fat i forrige uke, viste tall fra det amerikanske energidepartementet (DOE). Analytikerne hadde på forhånd ventet en oppgang på 2,8 millioner fat.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank peker på at vi har sett positive signaler fra dialogen mellom USA og Kina.

Cicilie S. Andersen.

– Positive signaler

Wall Street er blandet torsdag ettermiddag, mens europeiske børser er bredt i pluss etter at asiatiske børser stengte stort sett opp tidligere samme dag.

Sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank sier vi er inne i en periode med mer optimisme i markedene.

– Det ser vi også i USA der et høyt antall selskaper har levert bedre resultater enn ventet, sier Lie til E24.

Det er muligens lysere utsikter i horisonten, etter at to store mørke skyer har hengt over markedene den siste tiden, skal vi tro Lie.

– Vi har sett positive signaler fra dialogen mellom USA og Kina, og sannsynligheten for en avtaleløs brexit synes også å ha blitt justert noe ned, sier Lie.

Han viser til at nøkkeltall fra USA og eurosonen, senest i form av dagens PMI-tall, har signalisert noe mer stabilitet, og at resesjonsfrykten har lagt seg litt.

Om den globale børsutviklingen fremover sier Lie at politikk og geopolitikk vil fortsette å være viktig.

– Skulle vi se at dialogen mellom USA og Kina går i riktig retning, vil det bety at faren for eskalering av handelskrigen blir redusert.

Handelsminister Wilbur Ross uttalte i går at han er åpen for forhandlinger med EU, noe som ifølge Lie kan redusere risikoen for toll på bilsektoren.

Her kan du lese mer om

 1. Børsdagen
 2. Oslo Børs
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Børsfest for Tomra og Bank Norwegian – Nel endte flatt

 2. Oppgang på Oslo Børs - offshorerederier ledet an

 3. Oslo Børs endte med svært kraftig nedgang

 4. Annonsørinnhold

 5. Oslo Børs klatret etter global børsoppgang

 6. Gassfraktrederier steg på negativ Oslo Børs