Bedre resultat ventet fra Netflix

Netflix leverer bedre resultat enn ventet for årets tre første måneder. I årets andre kvartal forventer strømmegiganten at det vil gå andre veien. 

NETFLIX: Reed Hastings, medgrunnlegger og toppsjef i Netflix.

FOTO: STEVE MARCUS REUTERS
Publisert:,

Den amerikanske strømmegiganten Netflix la frem resultatene for årets tre første måneder etter at børsene i USA stengte tirsdag.

Det viste et resultat per aksje på 0,76 dollar, opp fra forventningen på 0,58 dollar per aksje, ifølge analysebyrået FactSet.

De totale strømmeabonnementene økte til 148,9 millioner i første kvartal, tilsvarende en vekst på 9,6 millioner brukere.

Det er den høyeste veksten i antallet betalende abonnementer Netflix har opplevd i løpet av et kvartal.

På forhånd forventet analytikerne imidlertid at Netflix ville øke de totale strømmeabonnentene til 153 millioner i første kvartal, ifølge FactSet, gjengitt av CNBC.

Venter at det snur

Netflix melder samtidig om at det forventer at resultatet i årets andre kvartal vil ende på 0,55 dollar per aksje, som vil være ned fra 0,85 dollar per aksje i samme periode i fjor.

Selskapet forventer også at antallet nye betalende abonnementer vil øke med fem millioner i løpet av andre kvartal, mens det er ventet i overkant av seks millioner.

Markedet reagerte negativt på oppdateringen og sendte Netflix-aksjen ned over fire prosent i etterhandelen, men senere har den hentet inn mesteparten av fallet.

Oppgradert til kjøp

Før børsåpning tirsdag ble Netflix-aksjen oppgradert til kjøp fra tidligere hold hos storbanken Deutsche Bank, ifølge CNBC.

Det bidro til å sende den opp i overkant av tre prosent til kurs 361 dollar i den ordinære handelen på Nasdaq-børsen.

Deutsche Bank-analytiker Bryan Kraft uttalte at Netflix nå ser mer og mer ut som en fullverdig plattform, istedenfor bare en applikasjon.

– Det gjør at Netflix blir et sted folk besøker for å fylle kulturelle behov, sier analytikeren.

Han mener også Netflix ligger godt an til å slå forventningene til antall abonnementer i 2019 og 2020.

Hentet seg inn

Aksjehoppet tirsdag gjør at Netflix henter seg inn etter fallet i kjølvannet av at mediegiganten Walt Disney fredag meldte at dets nye strømmetjeneste vil være omtrent halvparten så dyr som et Netflix-abonnement.

– Ideen om at konsumeren vil velge Disney+ over Netflix virker urealistisk, med mindre dens grunn til å ha Netflix har vært begrenset til å se på Disney-filmer, sa Deutsche Bank-analytiker Kraft tirsdag, ifølge CNBC.

Også storbankene Bank of America og UBS har en kjøpsanbefaling på Netflix-aksjen.