USA reddet børsdagen

USA har et fast grep om Oslo Børs.

Publisert:

Oslo Børs tok i mot oppløftende økonomisk signaler fra USA med åpne onsdag.

Den seneste uken har nyhetene fra den svekkede kjempen kommet med negativt fortegn, men da en temperaturmåler for den tjenesteytende sektoren viste overraskende styrke klokken 16.00, skjøt hovedindeksen i Oslo i været.

Hovedindeksen spratt opp fra beskjeden liten oppgang på rundt 0,2 prosent til å ende med en opptur på 0,93 prosent og 424,51 poeng.

Riktignok kom ISM-indeksen inn under 50 poeng, (endte 49,3 mot ventet 47), noe som tyder på fall i tjenestesektoren, men det var ikke like dårlig som økonomene hadde ventet på forhånd.

Følg utviklingen på Børs24

Vilt kursutslag

Kursutviklingen i Tandberg Data

OSE

TAD

er det ikke lett å bli klok på. Onsdag steg kursen med 40 prosent til 1,19 kroner. Aksjen er blitt et yndet objekt for kortsiktige tradere, og det kjører kursen fra topp til bunn fra dag til dag.

Analytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets sier at kursutviklingen i alle fall ikke er styrt av den faktiske situasjonen i selskapet.

- Hva skal man si. Det er på tide for investorene å finne frem kalkulatoren nå. Tandberg Data har blitt en trader-favoritt, der kalkulatoren ikke har vært det sterkeste argumentet for å drive opp aksjekursen, sier analytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets til E24.

Les også:

Thoresen har et kursmål på 5 øre for Tandberg Data-aksjen.

Kraftig fall i Norske Skog

Oppturen i Norske Skog

OSE

NSG

ble kortvarig. Tirsdagen kursoppgang på over 10 prosent, ble etterfulgt av et fall på 7,7 prosent til 26,45 kroner.

Tirsdagsrallyet var delvis forklart med oppkjøpsrykter, så et kursfall når disse ryktene i stor grad var avfeid som nettopp rykter, er ikke så rart.

Men vel så viktig for aksjekursen er at Norske Skog varsler om en kjempesprekk på et prosjekt i Brasil.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen har kunnet legge skylden på Norske Skogs problemer på den forrige ledelsen, men Brasil-prosjektet er mer eller mindre Rynning-Tønnesens ansvar.

Derfor er ikke en kostnadssprekk på over 50 prosent spesielt tillitvekkende, og trolig en vel så viktig grunn til at aksjekursen stupte onsdag.

Tørrlast-jubel

Blant de andre aksjene som skilte seg ut var tørrlastaksjene Golden Ocean Group

OSE

GOGL

og Jinhui Shipping

OSE

JIN

. Aksjene steg henholdsvis 6,9 og 6,6 prosent til 30,15 og 56,25 kroner.

Orkla ORK hadde også en sterk dag og steg med 3,1 prosent til 66,60 kroner.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om