Kongsberg Gruppen permitterer ytterligere 150 ansatte i Norge

Det norske forsvars- og teknologikonsernet rammes hardt av corona-krisen og effekten det har på blant annet maritim sektor og shippingmarkedet. Nå varsles en ny gruppe ansatte om at de blir permittert.

Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen

Marius Lorentzen / E24
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Med kontorer verden over og en tung tilstedeværelse i både Kina, Korea og Japan, merket Kongsberg Gruppen tidlig konsekvensene av coronaviruset.

Selskapet har tidligere varslet at blant annet markedet for service og vedlikehold (ettermarkedet) er krevende nå på grunn av at reiserestriksjoner gjør det vanskelig for teknikere å få reist ut til skip og fartøy.

Selskapet har allerede utsatt deler av årets utbytte og har permittert om lag 400 ansatte i Norge. Nå blir ytterligere 150 ansatte varslet om at de blir permittert.

– Totalt er nå om lag 550 av konsernets ansatte i Norge permittert eller fått permitteringsvarsel ved utgangen av uke 14. I tillegg kommer kostnads- og kapasitetsjusteringer internasjonalt, sier kommunikasjonsdirektør Ronny Lie i Kongsberg Gruppen til E24.

Kongsberg Gruppen har om lag 11.000 ansatte globalt.

Grepene tas i konsernet kommer som følge av «ringvirkningene av den globale pandemien med nasjonale nedstengninger og nedgang i verdensøkonomien».

Selskapet sendte den 27. mars ut en oppdatering der det kom frem at også forsvarsvirksomheten er påvirket, men «i mer begrenset grad» enn olje, gass og maritim.

Les også

Kongsberg Gruppen utsetter ekstrautbytte og dropper bonuser

De nye permitteringene omfatter Kongsberg Maritime, som både altså rammes av reiserestriksjoner og lavere aktivitet i olje- og gassbransjen.

– Internasjonal tilstedeværelse er samtidig svært viktig. Med kontorer, serviceapparat og fabrikker i 40 land gjør dette oss i stand til å holde kritiske uteoperasjoner i gang selv i en situasjon med omfattende reiserestriksjoner, sier Lie videre.

Han understreker at det dessverre fortsatt er for tidlig å si hva de endelige konsekvensene av coronaviruset vil bli på konsernet og hvor lenge dette vil vare.

– Vi jobber døgnet rundt for å håndtere det kortsiktige bildet med fokus på helse, sikkerhet, arbeidsplasser og kundeleveranser. Samtidig er vi forberedt på at dette kan bli mer langvarig og kan ikke utelukke at det blir behov for ytterligere kapasitetsjusteringer.

Hør mer om Kongsberg Gruppens situasjon nå: En statusrapport fra Kina – E24-podden med Lorentzen & Co
Les også

Kongsberg Gruppen med corona-varsel: Produksjonsutfordringer og 400 permitterte

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Coronaviruset
 2. Kongsberg Gruppen
 3. Koronaviruset
 4. Kongsberg
 5. Kongsberg Maritime
 6. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Kongsberg Gruppen med corona-varsel: Produksjonsutfordringer og 400 permitterte

 2. Kongsberg Gruppen har flere corona-smittede: Frykter forsinkelser i produksjonen

 3. Kongsberg Gruppen utsetter ekstrautbytte og dropper bonuser

 4. Kongsberg Gruppen gjenopptar rekruttering: Trenger 100 software-eksperter

 5. Frisørkjempe i brev til regjeringen: – Situasjonen er svært dramatisk for oss