Dagen på Wall Street

Børsfall på Wall Street etter svingete innspurt

Både Dow Jones og S&P 500 steg mer enn tre prosent fra start, men mistet farten mot slutten av dagen.

Richard Drew / AP
 • Hanna Ghaderi
 • Ine Brunborg
Publisert:,

For andre dag på rad hoppet indeksene på Wall Street fra start tirsdag ettermiddag, etter en bred opptur på de største børsene i både Europa og Asia. Også her hjemme endte Oslo Børs solid i pluss.

Men mot slutten av handelsdagen mistet de tre amerikanske indeksene farten, og svingte mellom opp- og nedgang i løpet av den siste timen. Slik ser det ut ved stengetid:

 • Dow Jones ned 0,12 prosent
 • Nasdaq ned 0,33 prosent
 • S&P 500 ned 0,16 prosent

Utviklingen kommer dagen etter et kraftig løft på Wall Street, den gang drevet av en nedgang i antall dødsfall i USA og i flere land i Europa.

Tirsdag har imidlertid New York registrert 731 nye dødsfall det siste døgnet, det høyeste siden utbruddet begynte. Guvernør Andrew Cuomo uttalte samtidig at antall sykehusinnleggelser er på vei nedover, skriver CNBC.

Også oljeprisen beveger seg nedover tirsdag kveld, der ett fat med Nordsjøolje (Brent) omsettes for 32,17 dollar i spotmarkedet, ned 3,45 prosent for dagen.

Oppgang for reiseselskaper

Aksjene i flere cruiseselskaper steg kraftig i løpet av dagen. Blant dem var Carnival som endte opp 10,68 prosent. Ellers var Norwegian Cruise Line og Royal Caribbean opp henholdsvis 10,1 og 13,31 prosent.

I likhet med resten av reiselivsbransjen, har selskapene den siste tiden vært kraftig rammet av effektene av virusutbruddet.

Akser i flere flyselskapet var også på vei kraftig oppover på ettermiddagen, men mistet noe av farten mot slutten av handelsdagen. American Airlines endte opp 7,58 prosent, United Arlines endte opp 1,92 prosent, mens Delta snudde til en nedgang på 0,3 prosent. Samtidig endte aksjene i MGM Resorts opp 5,66 prosent.

Ellers hoppet aksjene i flyprodusenten Boeing mer en syv prosent fra start, etter at aksjen klatret høyt også dagen før. Siden snudde utviklingen kraftig nedover, og aksjen endte ned 4,66 prosent.

Håp om bedring

Børsoppgangen både mandag og tirsdag knyttes til tegn til at antall smittetilfeller og dødsfall beveger seg nedover rundt om i verden.

Det gir håp om at flere strenge tiltak, som portforbud og karantene, bidrar til å bremse spredningen av viruset.

– Den kortsiktige bedringen i investorsentimentet har hovedsakelig vært drevet av økte bevis for at lockdown-tiltakene viser seg å være effektive til å bremse spredningen av Covid-19, kommenterer valutanalytiker Lee Hardman ved MUFG overfor Financial Times.

Samtidig venter analytikere ved Pantheon Economics at antall virustilfeller vil nå en topp i både USA og i Storbritannia denne uken, skriver avisen.

En UBS-økonom sier til Financial Times at det foreløpig er vanskelig å forutsi hvor sterk en eventuell økonomisk innhenting vil være.

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Aksjelive
 4. S&P 500
 5. Dow Jones
 6. Nasdaq

Flere artikler

 1. Krisekvartal på Wall Street

 2. Børsraset fortsatte etter marerittkvartal

 3. Oljehopp sendte Wall Street opp

 4. Annonsørinnhold

 5. Børsløft på Wall Street etter Sanders-exit

 6. USA-indekser gikk hver sin vei mandag