Handelssamtalene fortsetter som planlagt, ifølge CNBC: Wall Street hentet inn mye etter skrekkstart

Wall Street klarte nesten å klatre i pluss etter skrekkstart på dagen. Handelssamtalene vil fortsette som planlagt senere denne uken, opplyser kilder til CNBC.

COMEBACK: Wall Street klarte nesten å endte på plussiden etter tøff start på dagen.

Foto: Richard Drew AP
Publisert:,

Det ble en svært innholdsrik dag for de amerikanske børsene. Fra start var de tre toneangivende indeksene alle ned over 1,5 prosent, før det utover dagen ble stadig lysere. Til slutt var mye av tapet innhentet.

Slik endte dagen på Wall Street:

  • Dow Jones ned 0,25 prosent
  • S&P 500 ned 0,45 prosent
  • Nasdaq Composite ned 0,5 prosent

FORTSETTER: Samtalene om en ny handelsavtale vil fortsette i Washington.

Foto: Nicolas Asfouri AFP

Innhentingen kom blant annet etter at CNBC siterte kilder som opplyste at Kinas delegasjon vil reise til Washington som planlagt senere denne uken, for å fortsette handelssamtalene.

Etter børsdagens slutt bekreftet finansminister Steven Mnuchin og handelsrepresentant Robert Lighthizer at handelssamtalene fortsetter torsdag og fredag.

Les også

Norsk selskap etter Trumps tolltrusler: – Kina er viktig for oss

Truet med høyere toll

Det har vært knyttet stor usikkerhet til hvordan samtalene ville bli påvirket av president Donald Trumps twittermeldinger søndag, der han truet med å heve tollen på kinesiske varer fra førstkommende fredag.

Trump skrev i en serie Twittermeldinger at han mente handelssamtalene gikk for sakte, og at han ville heve tollen på amerikanske varer verdt 200 milliarder dollar fra 10 til 25 prosent.

En kilde med kjennskap til handelssamtalene sier til CNBC at den kinesiske delegasjonen blir mindre enn det som i utgangspunktet var planen på bakgrunn av hendelsene det siste døgnet.

Foreløpig er det uklart hvorvidt visestatsminister Liu He vil være en del av denne mindre delegasjonen. Det er også ukjent om samtalene vil starte onsdag som tidligere planlagt, skriver avisen.

Les også

Trumps tolltrusler sendte verdens børser ned

Globalt børsfall

Uttalelsene fra Trump satte en støkk i investorer verden over. Børsene i Asia falt kraftig mandag morgen etter at frykten for en handelskrig mellom Kina og USA igjen har tiltatt.

I Kina hadde Shanghai Composite sitt største prosentvise fall på én dag siden februar 2016, viser tall fra Infront – mens Shenzhen Composite endte dagen ned 6,76 prosent.

Hang Seng-indeksen i Hongkong falt på sin side 2,9 prosent.

Også i Europa har det vært en tøff dag. DAX i Frankfurt er ned 1,4 prosent en time før børsdagens slutt. CAC 40 i Paris faller på sin side 1,56 prosent.

Oslo Børs endte dagen ned 0,8 prosent etter å ha hentet inn noe av det tapte.