Stor test: Stor test: Her er Norges billigste nettbutikk

NetOnNet vinner konkurransen om å være den billigste nettbutikken i Norges største pristest.

Billigste nettbutikk: Hardware.no har testet landets nettbutikker i en stortest. NetOnNet ble vinneren.
  • Jørgen Elton Nilsen (tek.no)
  • Vegar Jansen (tek.no)
  • Rolf B. Wegner (tek.no)
Publisert: Publisert:

Nordmenns netthandel har skutt til værs de siste årene, og vi handler bare mer og mer forbrukerelektronikk på nett.

Mer fleksibelt.Netthandling er mer fleksibelt enn å dra til en fysisk butikk, gir deg bedre rettigheter og som oftest de beste prisene. Samtidig kan du undersøke markedet fra en komfortabel sofa, fremfor å gå fra butikk til butikk.

Da er det lurt å handle på rett sted, for å få de laveste prisene. Hardware.nos prisundersøkelse viser at du kan spare store summer ved å velge rett nettbutikk.

Hardware.no har i flere år målt prisene til norske nettbutikker for å se hvem som har de jevnt over laveste prisene, senest våren 2012. Nå har vi nok en gang sjekket landets nettbutikker, for å se hvem som er best på pris våren 2013.

Totalt har vi sjekket over 2400 prislinjer blant landets totalt 80 nettbutikker som selger forbrukerelektronikk innenfor alt fra datakomponenter til TV-er – to ganger. Resultatet viser at du raskt kan spare tusenvis av kroner ved å kjøpe varene dine fra riktig nettbutikk.

Mer om hvordan testen er gjennomført finner du her.

Norges billigste denne våren

Handler du all elektronikken din fra NetOnNet.no? Da har du trolig spart mye penger. Dette er den billigste av de 80 nettbutikkene i vårens pristest, og den er 29 prosent billigere enn pristestens dyreste nettbutikk, ILB.no. Handler du de 13 produktene i testen begge fører i sitt sortiment, vil det være hele 14 600 kroner i prisforskjell.

Måles mot snittet.Pristesten viser at NetOnNet er 8,87 prosent billigere enn en gjennomsnittlig nettbutikk i Norge. Dette er ikke første gang butikken med svenske røtter kommer høyt i vår pristest. I fjor fikk de andreplassen, og året før kom de ut som den store vinneren.

– Vi blir veldig glad for denne typen anerkjennelser. Det er der vi vil være, og dette er en bekreftelse på at det vi gjør fungerer, sier Filip Elverhøy, NetOnNets landssjef for Norge.

– Vi skal ikke ha store og flotte lokaler eller løsninger, som er dyre, og det skal til for at vi kan ligge på toppen, sier Elverhøy.

Gratis frakt hos vinneren.NetOnNet er den eneste butikken i pristesten som har gratis frakt på alle varer. Elverhøy forteller at de har innført dette tilbudet, uten å ha økt produktprisene – noe pristesten nå beviser. Blant de tre butikkene på pallen, har NetOnNet det desidert bredeste sortimentet.

Rett bak vinneren følger Pixmania.com, som er 8,22 prosent billigere enn en gjennomsnittlig norsk nettbutikk. Pixmania har alltid ligget høyt i vår pristest, og fikk førsteplassen senest i fjor.

Landets tredje billigste nettbutikk er Siba.no. Varehuskjeden fører samme priser på nett som de gjør i butikk, og det er første gang et elektrovarehus kommer så høyt i vår pristest.

Resultatlisten i Hardware.no sin store pristest:

30 ulike varer er testet, og butikkene er rangert i forhold til snittprisen for norske nettbutikken. Resulatet angis i prosent over hvor mye billigere de er enn den jevne norske nettbutikk.

1. NetOnNet,8,97 prosent billigere

2. Pixmania,8,22 prosent billigere

3. Siba,7,33 prosent billigere

4. Lefdal.com, 6,84 prosent billigere

5. Mpx.com, 5,6 prosent billigere

6. Dustin home, 5,15 prosent billigere

7. Proshop.no, 4,56 prosent billigere

8. Komplett.no, 3,97 prosent billigere

9. Atea Direct, 3,79 prosent billigere

10. Elkjop.no, 3,58 prosent billigere

Hele testen med linker til butikkene mm. finner du her.

Prisene er innhentet 14. 15 og 26. februar av Hardware.no

Vinnere av de ulike segmentene

Best på foto:NetOnNet, 13,03 prosent billigere

Best på data:Lefdal.com, 10,12 prosent billigere

Best på lyd og bilde:Deal.com 9,85 prosent billigere

Best på mobil:Siba, 11,06 prosent billigere

Her kan du se hvor mye du kan spare

Se hva du kan spare på de ulike produktene


Grafikk: Hardware.no

NetOnNet leverer raskest

Selv om de tre nettbutikkene på pallen er langt billigere enn gjennomsittet, er det liten prisforskjell i mellom de tre. I prisguiden vår har vi samlet inn brukererfaringer og informasjon om leveringstid, områder der det er større forskjeller mellom de tre vinnerene.

Statistikken viser at NetOnNet leverer meget raskt, de fleste får varene sine én eller to dager etter bestilling. Brukererfaringene gir nettbutikken totalt 3,2 av 5 mulige stjerner.

Brukerne til Hardware.no har generelt sett gitt Pixmania greie omtaler, og butikken ender totalt opp med 3,9 av 5 stjerner. Når du navigerer deg rundt i nettbutikken bør du imidlertid passe på at du velger riktig produkt. Pixmania selger nemlig en rekke varianter av det samme produktet, enten med diverse tilbehør eller med en ikke-nordisk språkpakke.

De samme brukeromtalene forteller at Pixmania som oftest leverer varene en uke etter bestilling.

Av testens totalt 80 butikker er det bare én som fører samtlige produkter vi har målt, Komplett.no. Hakk i hæl følger MPX.no og StartIT.no, med 29 av 30 produkter.

Spesialforhandlere billigere på nett

Spesialistforhandlere som Fotovideo.no og Japan Photo kommer også godt ut for produktene i deres sortiment.

Selv om NetOnNet har de laveste prisene på de fem fotoproduktene vi har sjekket, følger de to spesialistene like bak. Flere av disse nettbutikkene fører de samme prisene på nett som i butikk.

En av de største forskjellene vi plukket opp var på kameraet Olympus OM-D E-M5, her kunne man spare nesten 4000 kroner ved å handle på rett sted.

Du kunne også spare mye om du kjøper Seagate Barracuda 3TBpå rett plass. Proshop.no skal ha 866 kroner for produktet, mens Ebox.no vil ha hele 2774 kroner – en forskjell på 68 prosent.

Du kan bruke prisguiden til Hardware.nofor å sjekke hva nettbutikkene selger ditt produkt for akkurat nå.

Lav pris er ikke alt

Hardware.nos pristest viser hvordan prisnivået til nettbutikkene har vært i forhold til konkurrentene over en gitt periode. Det er gjort to målinger, der resultatet er gjennomsnittet av de to.

Testen gir en god indikasjon på butikkenes prisnivå på den aktuelle typen varer. Det er også andre faktorer enn bare pris som er viktige, slik som vareutvalg, kundeservice og leveringstid. Slike kriterier tas ikke med i vurderingen i vår pristest.

Vi anbefaler at man danner seg et helhetlig bilde av butikkene før man handler. Dette inkluderer å sjekke ut vår oversikt over nettbutikker.

Her rangeres butikkene basert på hvilke karakterer kunder har gitt butikkene det siste halve året. Her kan du også lese i detalj om erfaringer andre har hatt med de forskjellige butikkene og du kan legge inn dine egne erfaringer.

Dette er kundenes meninger

Gå til Prisguidens nettbutikkoversikt »

Det kan også anbefales å sjekke ut kategorien for butikkdiskusjoneri vårt forum, diskusjon.no, der flere gode tips og råd kan plukkes opp. Norsk kundebarometertilbyr også en god oversikt over butikker kundene er fornøyd med.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Stor pristest viser opp til tusen kroner i prisforskjell: Slik sparer du på harde konfirmasjonsgaver

  2. Pristest avslører store prisforskjeller: Her er spillkonsollene billigst

  3. Han ble «folkets nettfavoritt»:- Blir lei meg når tradisjonellebutikker må stenge

  4. Ikke la deg lure til å betale for mye for Apple-produktene

  5. Store prisforskjeller på barnevogn og barneseter: Spar tusener på
    barneutstyret