Ukens vin: Christers Monastrell

Sjekk ut siste skudd på stammen.

Publisert:

Etter noen år som vinkelner, bl.a. på Bagatelle og hos Bølgen & Moi, har svenske Christer Berens (fra Bollebygd i Vestra Götalands län) i de senere år satset på en bredere karriere innen vinens verden i Norge som vinekspert på radio og TV, vinbokforfatter, og ikke minst som vinimportør der han i samarbeid med vinmakere i en rekke land blander en serie viner som alle selges med betegnelsen Cuvée Christer Berens på etiketten.

Kvaliteten på berensvinene har imidlertid vært noe svingende, men siste skudd på stammen, spanske Monastrell 2006, er en fulltreffer. Vinen lages i samarbeid med vinmaker Mariano López hos Bodegas Castaño i DO Yecla, et naboområde til Jumilla i regionen Murcia, og hoveddruen er den lokale monastrell, dvs. samme druesort som i Frankrike går under betegnelsen mourvèdre. I Yecla er problemet med denne druesorten ofte svært høye alkoholnivåer og rustikke tanniner, men i årgang 2006 er tanninene modne og pene og alkoholinnholdet "beskjedne" 13,5 %.

Cuvée Christer Berens Monastrell 2006

Bodegas Castaño, Yecla

#20876, kr 94,90

90 % monastrell og 10 % garnacha. Mørk, tett og ungdommelig monastrell med innslag av blåbær, bjørnebær, anis og overtoner av blomster på duft. Kraftig og saftig vin med fin frukt innover i munnen, god lengde, pene tanniner og et streif av varme i finish. Robust og tiltalende stil.

Mat: Lam, okse, ribbe.

Publisert: