Fem finurlige fastfood-feider

Amerikanerne er berømte for sin korte vei til søksmål. Her er noen favoritter fra fastfood-bransjen.

  • Christine Jensen
Publisert: Publisert:

Det amerikanske humornettstedet Cracked.com har plukket ut noen få av mange gale søksmål i den amerikanske fastfood-bransjen. Her er fem av dem.

5. Burger King

I 2005 sendte bandet Slipknot inn en klage hvor de ba burgerkjeden Burger King om å slutte å sende en reklamene med liksom-bandet Coq Roq.

Slipknot mente at Coq Roq kopierte deres image.

I stedet for å bare le av klagen, svarte Burger King med å saksøke Slipknot. De ville ha en dommer til å erklære at Coq Roq slett ikke var en kopi av Slipknot.

Etter noen møter gikk Burger King til slutt med på å droppe reklamen.

Les også: Verdens dyreste burger utsolgt

4. Krispy Kreme

I 2004 bestemte donut-kjeden Krispy Kreme seg for å saksøke donut-konkurrenten Entenmann's for brudd på opphavsretten.

Grunnen var at Entenmann's kalte sine donuts "original glazed" og solgte dem i hvite bokser med blå prikker. De mente boksene lignet veldig på sine egne grønne og hvite innpakninger og at det var deres donuts som var "original glazed".

Tidlig i 2005 stupte aksjekursen til Krispy Kreme og plutselig ville også aksjonærene gå til sak mot donut-makerne. Da var plutselig ikke Entenmann's-saken så viktige lenger, og Krispy Kreme droppet anklagene i det stille.

3. McDonald's

I 2002 kom den italienske restaurantanmelderen Edoardo Raspelli med en tirade mot McDonald's. Han uttrykte blant annet at stemningen i fast food-restauranten var "mekanisk" og hamburgerbrødet "stakkarslig".

McDonald ba om en erstatning på ikke mindre enn 25 millioner dollar for ærekrenkelse.

Dommeren i saken foreslo at de to partene skulle finne ut av det alene og siden har ingen hørt noe mer. (Men italieneren har økt sin kjendisstatus betraktelig.)

Les også: McDonalds med knallsalg

2. Kentucky Fried Chicken

Produsentene av filmen Kentucky Fried Horror Show mottok et sint brev fra fast food-kjeden Kentucky Fried Chicken der filmen ble kalt "alarmerende, uhyggelig, urovekkende, opprørsk og skammelig".

Produsentene fjernet til slutt ordet "fried" fra tittelen og filmen ble hetende Kentucky Horror Show.

1. Hooters

Restaurantkjeden Hooters saksøkte i 2003 Kerfs WingHouse Bar & Grill. Hooters påstod de hadde gått glipp av fire millioner dollar i inntekter etter at WingHouse stjal deres hemmelighet om å la servitørene kle seg i shorts og trange t-skjorter.

WingHouse svarte med å anklage Hooters for forsøk på å bruke rettsystemet til å fjerne konkurranse.

Det endte med at dommeren ba juryen direkte om å støtte WingHouse, noe de gjorde. Hooters anket, men tapte nok en gang. Et av argumentene som talte for WingHouse skal ha vært at "klærne var funksjonelle".

Les også: McOljefondet investerer i burger og cola

...og her er flere søksmål omtalt på E24 den siste tiden:

Norske:

Utenlandske:

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:

Flere artikler

  1. Kostnadene spiser Hydro-resultatet

  2. - Yara har nådd toppen

  3. Hagens smertegrense

  4. Utforbakke på Børsen

  5. Sterling samarbeider for kundenes skyld