Play Magnus går ut mot Niemann-søksmål

Selskapet, med sjakkspiller Magnus Carlsen i spissen, mener søksmålet er grunnløst.

Hans Niemann fotografert tidligere i oktober.
Publisert:

Nå søker Play Magnus advokatbistand for å håndtere søksmålet fra den juksanklagede sjakkspilleren Hans Moke Niemann (19).

Søksmålet kom som en overraskelse på selskapet, skriver Play Magnus i en børsmelding.

Magnus Carlsen eier 8,5 prosent av Play Magnus gjennom sitt selskap MagnusChess AS.

Torsdag i forrige uke ble det kjent at amerikaneren Niemann hadde levert et søksmål mot blant andre Magnus Carlsen.

I rettsdokumentet, som Niemann selv publiserte på Twitter, kom det frem at han krevde hele 100 millioner dollar, tilsvarende over 1 milliard norske kroner.

Søksmålet retter seg i tillegg til Magnus Carlsens’ selskap Play Magnus, også mot Chess.com, sjakkspilleren Hikaru Nakamura og sjakkspilleren Danny Rensch.

«Selvlært vidunderbarn»

Chess.com, som er verdens største sjakknettsted, har etterforsket jukseanklagene mot Niemann. Onsdag i forrige uke publiserte nettstedet en rapport som antydet at Niemann skal ha jukset i over hundre sjakkpartier.

I søksmålet står det blant annet følgende, skriver VG:

«Niemann er et 19 år gammelt, selvlært vidunderbarn i sjakken. Han gjør dette for å komme seg etter de ødeleggende skadene som tiltalte har påført hans omdømme, karriere, og liv ved grovt å ærekrenke ham og ulovlig samarbeide om å svarteliste ham fra yrket han har viet livet sitt til».

Magnus Carlsen omtales som «feig» og «korrupt» i søksmålet.

Bakteppet for bråket er blant annet at Carlsen i september trakk seg fra en sjakkturnering etter å ha tapt for Niemann. I en kryptisk melding antydet Carlsen at Niemann skal ha jukset.

Publisert:

Her kan du lese mer om