Kids inntekter faller: – Mer utfordrende i Sverige

Interiørkjedens inntekter snur ned i første kvartal, særlig trukket ned av de svenske Hemtex-butikkene. Kid-sjefen er likevel fornøyd med utviklingen.

INTERIØRKJEDEN Kid kommer med en oppdatering av inntektene for første kvartal. Bildet av Kid-sjef Anders Fjeld er fra en tidligere anledning.
Publisert:

Saken oppdateres

Kids inntekter faller 1,3 prosent til 605 millioner kroner i første kvartal. Det kommer frem i en salgsoppdatering fra interiørkjeden. Til sammenligning var det en vekst på 9,3 prosent på samme tid i fjor.

– Overordnet er vi fornøyd med kvartalet, spesielt for Kid, mens det er mer utfordrende i Hemtex, sier Kid-sjef Anders Fjeld til E24.

Like-for-like-salget, som måler veksten når man ser bort fra nyetableringer, falt med 0,3 prosent.

Isolert sett sto Kid-butikkene for en vekst på 5,2 prosent, ned fra 12,5 prosent året før, til 386 millioner kroner. I løpet av kvartalet er antallet fysiske Kid-butikker økt til 155 fra 153 i slutten av forrige kvartal. Nettsalget økt med 21 prosent.

Les på E24+

Sofie og Martin tar ferien i Norge på grunn av svak kronekurs

Mer krevende i Sverige

Hemtex-butikkenes inntekter i Sverige falt 11 prosent til 224 millioner svenske kroner. Antallet butikker er redusert til 129 fra 130. Her falt nettsalget med 14 prosent.

Fjeld beskriver tallene for de norske Kid-butikkene som veldig sterke, mens han ser på den generelle situasjonen for bransjen i Sverige som mer krevende.

Her peker han blant annet på at utviklingen i det svenske privatforbruket er annerledes fra det norske, og viser til at svenske i motsetning til her hjemme ikke har hatt strømstøtte før ganske nylig.

– Det er noen effekter der som påvirker oss, sier Kid-sjefen.

Når det gjelder den svake kronekursen, forteller han til E24 at de sikrer valuta 9–11 måneder frem i tid. Dermed vil ikke den siste tidens markant kronesvekkelse slå like hardt inn som for andre importører av varer. Men dette vil han komme tilbake til ved kvartalsrapporten 25. mai.

I fjerde kvartal ble resultatet særlig negativt påvirket av de høye fraktprisene, men Fjeld ventet da en gradvis bedring i løpet av 2023.

Ny finansdirektør

Samtidig med dagens oppdatering annonserer Kid at Mads Kigen blir ny finansdirektør i selskapet. Han kommer fra stillingen som Senior Business Development Manager i Kid.

Hittil i år har Kids aksjeverdi steget med rundt 20 prosent til 3,4 milliarder kroner. Det er likevel fortsatt et godt stykke igjen til toppnoteringene fra sommeren 2021.

I forkant av dagens tall anbefalte tre av fire analytikere å kjøpe aksjen, ifølge Bloomberg.

Den profilerte investoren Bjørn Rune Gjelsten er største eier i Kid.

Publisert: