Wall Street hentet seg inn i sterk sluttspurt

De store indeksene på Wall Street startet måneden med tungt fall, før de hentet seg inn mot slutten av handelsdagen.

Også børsene i Asia og Europa har falt tidligere på dagen.
Publisert:

Pilene pekte nedover fra start på New York-børsen torsdag. Fallet tiltok utover ettermiddagen norsk tid, og teknologitunge Nasdaq var på det meste ned over to prosent. Dow Jones vinglet på sin side mellom pluss og minus i kveldstimene.

Slik så det ut ved stengetid for de tre nøkkelindeksene:

  • Dow Jones steg 0,46 prosent
  • Nasdaq falt 0,26 prosent
  • S&P 500 endte opp 0,3 prosent

Utslagene fulgte en negativ børsmorgen i Asia. Også i Europa endte de store børsene med nedgang torsdag, der de viktigste indeksene i både London, Paris og Frankfurt falt mer enn én prosent.

Oljeprisen har også falt torsdag. Et fat nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 91,9 dollar, en nedgang på 3,1 prosent siden midnatt. Amerikansk lettolje (WTI) omsettes samtidig for 86,2 dollar per fat, en nedgang på 2,8 prosent.

Renten på amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid bikket torsdag kveld 3,26 prosent, det høyeste nivået siden 22. juni, ifølge CNBC.

Les på E24+

Investtech-analyse: Tre aksjer for deg som liker risiko

Energi og teknologi trakk nedover

Flere energiselskaper trekker markedet nedover torsdag. Valero Energy falt 5,53 prosent, mens Marathon Petroleum og Halliburton falt henholdsvis 3,88 og 3,95 prosent.

Nvidia-aksjen falt 7,67 prosent etter at USAs myndigheter varslet at de vil begrense salg av databrikker til Kina. Nvidia er en stor produsent av slike databrikker, og har selv meldt at ordren vil skade driften deres, ifølge CNBC.

Varehuskjeden Bed Bath & Beyond, som falt 21,3 prosent på børsen i går, falt ytterligere 8,6 prosent torsdag.

Det skjer etter at flere analytikere torsdag har sagt at deres planlagte snuoperasjon ikke vil være nok for å få selskapet på beina. Varehuskjeden har varslet nedbemanning og store kutt etter et tungt kvartal.

Stramt arbeidsmarked

Før åpningstid publiserte amerikanske myndigheter såkalte «jobless claims» for uken som gikk. Det viser at 232.000 amerikanere søkte om ledighetstrygd for første gang i forrige uke – litt færre enn ventede 248.000, ifølge Bloomberg-konsensus.

Antallet har nå falt i tre uker på rad og har nådd sitt laveste nivå på to måneder.

Samme dag har et også kommet frem at antall ledige stillinger gikk kraftig opp i juli.

I sommermåneden var det 11,2 millioner ledige stillinger i USA – godt over markedets forventninger og opp fra 11 millioner i juni, viser dagens tall fra USAs arbeidsdepartement.

Dette er nær det høyeste nivået noensinne, og betyr at det var to jobber per arbeidsledige amerikaner i juli, ifølge Bloomberg. Det bidrar til solid lønnsvekst og påvirker sentralbankens arbeid mot den skyhøye inflasjonen.

Viktig jobbrapport

I morgen, fredag, slippes den viktige arbeidsmarkedsrapporten «non-farm payrolls».

Denne oversikten viser hvor mange nye jobber som ble skapt utenfor landbruket i USA i august, og vil trolig være et tema når USAs sentralbank samler seg på rentemøtet senere denne måneden.

I forkant er det ventet at arbeidsledigheten holder seg stabil på 3,5 prosent – det laveste på 50 år, ifølge Bloomberg. Det er også ventet en lønnsvekst på årlige 5,3 prosent og en moderat oppgang på 298.000 nye jobber.

Publisert:
Gå til e24.no