Tek-aksje raste på positiv Wall Street

Pilene pekte oppover på New York-børsen torsdag. Tek-selskapet Block, eid av Twitter-grunnlegger Jack Dorsey, raste.

Publisert:

Saken oppdateres.

Etter en berg-og-dalbane-dag på Wall Street onsdag, hvor de tre toneangivende indeksene endte dagen med nedgang, snudde stemningen torsdag.

Nasdaq var på det meste opp over to prosent, og gjennom den siste timen med handel holdt indeksene seg i pluss tross avtagende oppgang.

Slik ser det ut ved børsslutt:

  • Dow Jones steg 0,23 prosent.
  • Nasdaq endte opp 1,01 prosent.
  • S&P 500 steg 0,30 prosent.
Les på E24+

Norges Bank sliter i motbakke

Fall for tek-aksje

Tek-aksjen Block raste 14,8 prosent etter at shortselgeren Hindenburg leverte en rapport om selskapet hvor det blant annet hevder at Block tillater kriminell aktivitet.

Hindenburg Research, som kaller seg spesialister på aktivistisk shorting, slapp en rapport om selskapet hvor det mener Block har overdrevet brukerstatistikken og tonet ned enkelte kostnader.

Twitter-grunnlegger og tidligere toppleder i selskapet, Jack Dorsey.

«Vår 2-årige undersøkelse har konkludert med at Block systematisk har utnyttet demografien den hevder å hjelpe,» het det i rapporten.

Block eies av Twitter-grunnlegger og tidligere toppleder i selskapet Jack Dorsey.

Hindenburg har tidligere levert knusende rapporter, blant annet om Adani Group.

Sosiale medier løftes oppover

Shou Zi Chew, toppsjefen i TikTok, møter torsdag i Kongressen for en utspørring fra amerikanske politikere.

Et sentralt spørsmål er om data som samles inn om brukerne via appen, kan bli levert videre til kinesiske myndigheter hvis de skulle kreve det. Chew avviste imidlertid påstanden om at appen utgjør en nasjonal sikkerhetstrussel og fastholdt at selskapet prioriterer sikkerheten til sine mange unge brukere.

Av sikkerhetsmessige årsaker er det vurdert et totalforbud mot appen i USA.

Flere sosiale medieplattformer steg torsdag.

Meta, som eier Facebook og Instagram, endte opp 2,24 prosent, mens Snap steg 3,08 prosent prosent. YouTube-eier Alphabet på sin side bykset 2,16 prosent.

Strømmetjenesten Netflix steg 9,01 prosent, etter en rapport fra YipitData om at bruttoinntekten til selskapet har forbedret seg i Canada.

Renteøkning onsdag

Onsdag hevet den amerikanske sentralbanken styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, slik at det nye rentenivået ligger i intervallet 4,75 til 5 prosent.

Rentebeskjeden løftet Wall Street onsdag kveld, men nøkkindeksene endte likevel i minus. Fallet kom etter at finansminister Janet Yellen på en høring i Senatet understreket at det amerikanske sikringsfondet FDIC ikke vurderer å gi garanti for alle innskudd i amerikanske banker (såkalt «blanket insurance») etter bankuroen.

De siste renteprognosene fra sentralbanken indikerer én heving til i løpet av året, ifølge CNBC – men sentralbanksjef Jerome Powell understreket på pressekonferansen at kampen mot den høye inflasjonen ikke er over.

– Inflasjonen forblir for høy og arbeidsmarkedet er fortsatt stramt. Uten prisstabilitet fungerer ikke økonomien, oppsummerte sentralbanksjef Jerome Powell da han innledet pressekonferansen etter rentebeslutningen.

Les også

Vil fortsette å overvåke banksektoren: – Vi er forpliktet til å lære

Les også

Bankkrisen oppsummert: Dette har skjedd hittil

PS! Wall Street åpner klokken 14.30 og stenger klokken 21.00 norsk tid denne uken. Dette er fordi USA gikk over til sommertid to uker før Norge gjør det samme.

Publisert: