Årets nest billigste strøm i Sør-Norge

Strømprisen er nede på 27 øre kilowattimen på Østlandet, Vestlandet og Sørvest-Norge torsdag. Vannmagasinene fortsetter samtidig å fylles mer opp.

Publisert:

Strømprisen i de tre prisområdene i Sør-Norge faller til 27 øre kilowattimen i snitt torsdag, viser tall fra Nord Pool.

Det er det nest laveste strømprisen har vært i snitt gjennom et døgn i disse områdene så langt i 2022. 6. oktober er den eneste dagen strømmen har vært billigere.

Inkludert nettleie og avgifter havner strømprisen på rundt 90 øre kilowattimen i Sør-Norge.

Les på E24+

Strømprisene skiller by og bygd. Julebordsesongen kan bli avgjørende.

Prisnivået blir relativt likt over hele landet torsdag.

I Midt-Norge faller døgnprisen til 25 øre kilowattimen, mens den i Nord-Norge stiger litt til 22 øre kilowattimen. Her har derimot prisen vært lavere en rekke ganger tidligere i år.

På det dyreste, fra klokken 8–9, koster strømmen 45 øre kilowattimen i hele landet. På det dyreste, like før midnatt, er den ned i 8 øre.

Døgnprisen har holdt seg godt under én krone kilowattimen i hele landet i november.

Les også

Ferske analyser fra Statnett: Kan få kraftunderskudd fra 2027

Prisen som fastsettes på strømbørsen Nord Pool er kun den rene kraftprisen. Den er oppgitt uten nettleie, avgifter som moms og påslag til strømselskapene. Nettleien varierer mye mellom ulike nettselskaper. Eventuell strømstøtte trekkes fra på strømregningen.

VGs strømspesial kan du se hva prisen blir time for time hos deg.

Mer vann i magasinene

Vannmagasinene i Norge fortsetter å fylles opp, viser fersk statistikk fra NVE onsdag. Fyllingsgraden i Norge som helhet lå på 78,6 prosent ved utgangen av forrige uke, opp to prosentpoeng gjennom uken.

– Den siste tiden har det vært varmere enn vanlig, og kraftforbruket har vært lavere enn i samme uke de siste ti årene. Samtidig har det vært mye nedbør i sørlige Norge. Det er gode nyheter for magasinfyllingen og kraftsituasjonen denne vinteren, sier direktør for energi- og konsesjonsavdelingen i NVE, Inga Nordberg i en pressemelding.

Kraftanalytiker Tor Reier Lilleholt påpeker overfor VG at økningen ikke får så mye å si på prisene, fordi dette er bakt inn i markedet fremover allerede.

I det sørlige Norge økte magasinfyllingen med 3,4 prosentpoeng, og samlet sett har fyllingsgraden i dette området økt med 17,3 prosentpoeng de siste seks ukene.

Ifølge NVE er det sjeldent å se en så stor økning i det sørlige Norge på denne tiden av året.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om