Coca-Cola tjener mer

Mineralvanngiganten leverte som forventet.

SELGER: Coca-Cola er stadig en populær brus.

JUSTIN SULLIVAN
Publisert:,

Coca-Cola la tirsdag fram sine tall etter årets tredje kvartal, og kunne slå i bordet med et overskudd som var i overkant av markedets forventninger.

Brusgiganten leverte et nettoresultat på 2,3 milliarder dollar, eller 50 cents per aksje. Det er en økning på 3,9 prosent fra 2,2 milliarder dollar, eller 48 cents per aksje, i samme periode tidligere.

Driftsinntektene steg til 12,3 milliarder dollar.

Tok grep

Overskuddet skyldes at selskapets marginer ble styrket gjennom lavere kostnader og høyere volumer.

- Vi realiserte vekst i det tredje kvartalet i alle våre fem geografiske arbeidsområder, til tross for den fortsatte usikkerheten i den verdensomspennende økonomien, sier styreformann Muhtar Kent til Dow Jones.

Coca-Cola har gjort endringer i prissetting og introdusert nye produktlinjer for å møte synkende etterspørsel i gjeldstyngede Europa. Det gjenspeiles i salgstallene: Det er solgt én prosent mer cola i de europeiske landene sist kvartal.

Det står i kontrast til andre kvartal, da selskapet annonserte en nedgang på fire prosent.

- Vi har gjort dette gjennom stadige investeringer i våre systemer og vår merkevare for å sikre at den globale porteføljen er så relevant og sikker som den alltid har vært, sier Kent.

Anbefaler kjøp

Ifølge en analytikerundersøkelse foretatt av Thomson Reuters var det ventet et resultat på 51 cents per aksje av en omsetning på 12,41 milliarder dollar.

Les også: Cola-produsent flykter fra gresk uro

Kvartalsresultatene blir godt mottatt i markedet.

- Dersom selskapet kan navigere det vanskelige økonomiske klimaet og levere på langsiktige mål, mener vi at utvidelse kan forsvares, sier analytiker Bonnie Herzog i Wells Fargo til Bloomberg, og anbefaler kjøp av Cola-aksjen.

Selskapet falt 0,3 prosent til 38,1 dollar på New York-børsen i går.