Aker Solutions hentet inn nye ordre for 11,9 milliarder

Den norske oljeservicekjempen må imidlertid konstatere at inntjeningen og marginene falt sammenlignet fjoråret.

TRAVEL HØST: - Forbedringsprogrammer i flere av forretningsområdene begynte å betale seg i tredje kvartal, sier arbeidende styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions.
  • Even Landre
Publisert:

Det har vært stille fra Aker Solutions i tredje kvartal. Kjell Inge Røkkes oljeservicekonsern har ikke meldt fra til markedet om særlig mange kontrakter, og dette har vært en bekymring for enkelte som følger selskapet.

Kvartalsrapport for tredje kvartal viser imidlertid en ordreinngang 11,9 milliarder kroner i perioden.

Riktignok er det en nedgang fra samme periode i fjor, da selskapet meldte om nye kontrakter for 16,9 milliarder kroner, men bedre enn noen av forventningene i markedet tilsa.

- Forbedringsprogrammer i flere av forretningsområdene begynte å betale seg i tredje kvartal. Vi har passert noen milepæler, med Skandi Aker som begynte på en toårig kontrakt i september, og med leveringen av Zulu-plattformen på Ekofisk, sier arbeidende styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions.

Les også: Aker Solutions melder om milliardsalg
Innfrir ikke forventningene
Onsdag la selskapet frem et driftsresultat (EBITDA) 1,07 milliarder kroner, sammenlignet med 1,12 milliarder kroner i samme periode året tidligere.

Samtidig falt driftsmarginen fra 10,1 prosent i fjorårets tredje kvartal, til 9,8 prosent i årets periode. Her er det imidlertid verdt å merke seg at driftsmarginen i tredje kvartal var bedre enn i første halvår, da den endte på 7,9 prosent.

Ifølge Dow Jones Newswires så analytikerne for seg et EBITDA-resultat på 1,12 milliarder kroner.

Det ordinære driftsresultatet endte på 699 millioner kroner, mens omsetningen i perioden endte p å 10,9 milliarder dollar.

Analytikerne hadde til sammenligning forventet et driftsresultat på 779 millioner kroner av en omsetning på 11,97 milliarder kroner, ifølge estimater fra Dow Jones Newswires.

Resultat etter skatt endte på 397 millioner kroner, mens det var ventet 460 millioner kroner.

Ved utløpet av kvartalet hadde Aker Solutions en total ordrebok på 60,6 milliarder kroner.

Øker usikkerheten
Når det gjelder utsiktene og markedet, beskriver Aker Solutions markedet som sterkt, og med høy anbudsaktivitet.

- På samme tid har oljeselskaper forsinket noen prosjekter på grunn av kontantstrøm-bekymringer. Det øker usikkerheten om fremtidige investeringer og timingen av kontrakter til oljeserviceselskapene.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Økt utbytte fra Røkkes oljeservicekjempe

  2. Sterkere kvartal fra Aker Solutions

  3. Betalt innhold

    Aker Solutions knuser forventningene

  4. Aker Solutions ser høy aktivitet i alle markeder

  5. Betalt innhold

    Inntektene sank med 800 millioner for Aker Solutions