Slik er påskehandelen på verdens børser

Påsken bringer med seg flere dager med stengte børsdører. Sjekk åpningstidene for Europa, USA og Asia her.

TAR PAUSE: Oslo Børs har påskestengt flere dager.
Publisert: Publisert:

Idet vi for alvor går inn i påskehøytiden, tar også internasjonale investor en mer eller mindre velfortjent pust i bakken.

Slik er påskehandelen på børsene verden rundt:

Det er halv dag på Oslo Børs onsdag 12. april. Dette medfører at den ordinære handelen avsluttes klokken 13.00. Børsen holder så stengt skjærtorsdag, langfredag og mandagen etter påskehelgen, altså 2. påskedag.

I våre naboland er det full handelsdag i København onsdag, men så påskestengt torsdag, fredag og mandag. Stockholm har åpent onsdag, halv dag torsdag, stengt fredag og mandag.

London-børsen holder stengt fredag og mandag, men har altså full handelsdag onsdag og torsdag. Tilsvarende er det i Frankfurt og Paris.

På den andre siden av Atlanterhavet holder New York-børsen stengt fredag, men er ellers påskeåpen. Dette gjelder da også 2. påskedag.

I Asia har man ikke det samme brede forholdet til Jesu død og oppstandelse, og i både Tokyo og Shanghai går handelen som normalt gjennom høytiden.

Det er altså mulig å handle aksjer og andre verdipapirer på flere markedet gjennom store deler av påsken, men spesielt i den vestlige verden er det grunn til å vente noe lavere handelsvolumer.

Les også

Dyreste norske aksjer siden IT-sprekken på tidlig 2000-tall

Les også

Sen påske gir fortsatt ledige hytter på fjellet

Les også

Derfor får ikke uføre og pensjonister utbetaling før etter påske

Publisert:

Her kan du lese mer om