Wall Street åpner i pluss: – Må eskalere for at markedet skal reagere mer

Wall Street trosser Twitter-meldinger fra Trump - stiger for første gang på fire dager.

ÅPNER OPP: New York-børsen stiger på ukens siste handelsdag.
 • John Thomas Aarø
 • Hans Henrik Torgersen
Publisert:

– Slik man har lært å markedet å kjenne, må det eskalere for at det skal reagere mer. Historisk glemmer markedet politiske konflikter veldig kjapt, sier makrostrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Markets til E24.

På ukens siste handelsdag ser markedet ut til å være over den største støkken rundt en mulig forverring av forholdet mellom USA og Nord-Korea.

De toneangivende indeksene på Wall Street åpner i positivt terreng for første gang på fire dager:

** Dow Jones er opp 0,18 prosent

** Nasdaq Composite er opp 0,18 prosent

** S&P 500 er 0,10 prosent opp

Det skjer dagen etter at Wall Street opplevde sitt største fall siden mai og på tross av at president Donald Trump på ny har tvitret, denne gang om at USA har det militære på plass dersom situasjonen eskalerer.

«Locked and loaded»

USAs president Donald Trump sier fredag at dersom Nord-Korea oppfører seg uklokt, så er en militær løsning «locked and loaded», skriver NTB.

Makrostrateg Joachim Bernhardsen i Nordea Markets

– Militære løsninger er nå på plass, klappet og klart, dersom Nord-Korea agerer uklokt, skriver den amerikanske presidenten på Twitter.

– Forhåpentligvis finner Kim Jong-un en annen vei, fortsetter Trump, i det som er det nyeste utspillet i den pågående ordkrigen mellom Washington og regimet i Pyongyang.

– Skal ikke kimse

Tidligere denne uken sa Trump at Nord-Korea vil bli møtt med «ild og vrede som verden aldri før har sett», om landet fortsetter å true USA.

Det fremprovoserte en trassig reaksjon fra Pyongyang, som truet med å gjennomføre et rakettangrep mot Guam, et lite amerikansk territorium i Stillehavet som huser viktige amerikanske militæranlegg.

Les også

Atomtrusler skaper uro i markedet: – Ubehagelig når det er så ustabilt

– Det er vanskelig å spå hva som blir utfallet Trumps Twitter-meldinger, men jeg ser det som lite sannsynlig at sabelraslingen eskalerer, sier Bernhardsen.

Sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management

– Men Twitter-meldingene viser at dette er en alvorlig situasjon. Man skal ikke kimse av dette, og det er også grunnen til at markedet reagerer. Han er en annen type enn Obama, som virker mer villig til å sette hardt mot hard, sier Nordeas makrostrateg.

Verste scenario «katastrofalt»

USAs forsvarsminister Jim Mattis sier en krig med Nord-Korea ville vært katastrofalt.

Han sier videre at han mener at hans oppdrag og ansvar har vært å ha militære alternativer klare om det trengs, men understreket torsdag at USA bruker ressursene på diplomati.

– Effekten av en krig vil være katastrofal, i og med at det kan involvere atomvåpen. Så selv om sannsynligheten er liten, er konsekvensene så dramatiske at det påvirker markedet, sa sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management til E24 tidligere fredag.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Børs og marked
 2. Donald Trump
 3. Nord-Korea
 4. Wall Street

Flere artikler

 1. Atomtrusler skaper uro i markedet: – Ubehagelig når det er så ustabilt

 2. – Har tatt veldig mange på sengen

 3. Analytiker: – Tror ikke markedsuroen er over

 4. Børsene stiger i Asia, men kinesiske teknologiaksjer faller

 5. – Et element av panikk