Rune Bjerkes meglere dro inn halvannen milliard: – Et usedvanlig kvartal

Bedrifter ivrige på rentebinding og handel ga rekord for meglerhuset til Norges største bank.

REKORD: Ottar Ertzeid, konsernsjef i DNB Markets, leverte milliardresultat i tredje kvartal.

Foto: Stig B. Fiksdal DNB
Publisert:

Selv om DNB må se overskuddet barberes etter utlånstap i tredje kvartal, gikk forretningen strykende i meglerhuset til Norges største bank.

I tredje kvartal håvet DNB Markets inn et overskudd før skatt på halvannen milliard kroner av totale inntekter på 2,1 milliarder.

På samme tid i fjor noterte bankens finansmeglere et underskudd før skatt på 192 millioner kroner.

Les også

DNB tar milliarder i «oljetap»: – Blir tøft nær sagt uansett hva som skjer med oljeprisen

Sjefen fornøyd med rekord

Spesielt stor økning var det i handelsinntektene (trading), som steg til 1,15 milliarder. Konserndirektør Ottar Ertzeid i DNB Markets sier til E24 at «så godt som alle ting går bra samtidig».

– Dette var et usedvanlig kvartal. Det blir spesielt godt fordi vi i tradingaktivitetene har hatt ekstra store inntekter på markedsbevegelser som har vært gunstige for oss. Konsernsjefen vår har sagt at hvis vi når én milliard, så er han fornøyd. Når det er 50 prosent over det, er det et usedvanlig godt tall, sier han.

Det kan DNB-sjef Rune Bjerke bekrefte.

– De har vært utrolige flinke i dette kvartalet, både i forhold til tradingaktiviteter og kundedrevne aktiviteter. De har et rekordresultat, sier han.

Ville binde renten

Inntektene er delt opp i kundeaktiviteter og trading. For førstnevnte havnet inntektene på 966 millioner. Det er opp fra 929 millioner i fjor, men litt lavere enn inntektene på 1,17 milliarder i det foregående kvartalet. Bedrifter ivrige på rentebinding bidro positivt, ifølge Ertzeid.

Les også

Norges Bank holder renten i ro

– I kundeaktivitetene har vi spesielt merket økt aktivitet på rentesikring fra bedriftskunder. Det er drevet av man tidligere hadde regnet med at rentene skulle lenger ned. Det lå også i Norges Banks rentebane frem til septembermøtet, sier Ertzeid, som fortsetter:

– Men så ble rentebanen endret slik at rentebunnen sannsynligvis er nådd. Når man da i tillegg fikk litt stigning i pengemarkedsrenten, har flere blitt oppmerksom på at rentene kan – og har – gått opp, og at det da kan være greit å binde renten på det som er historiske lave nivåer. Det har vi sett økt interesse for blant bedriftskundene våre.

Også aktiviteten i markedene for innhenting av penger til selskapene var «brukbar».

– I tillegg har det vært brukbar kapitalmarkedsaktivitet etter sommerferien, både i Norge, Sverige og USA. Kapitalinnhenting, både i egenkapital- og fremmedkapitalmarkedet har vært bra i kvartalet, sier Ertzeid.

Les også

Nå krever DNB betalt for at kundene tar ut penger i deres minibanker

Les også

Nordea slår forventningene

Les også

Analytiker: – All time low for Statoil

Her kan du lese mer om