George Soros shorter Norwegian

Verdens mest kjente shortsalgspesialist har kastet blikket på det norske flyselskapet.

VEDDER PÅ KURSFALL: George Soros har tatt en posisjon mot Norwegian-aksjen.
Publisert:

Den amerikanske hedgefondforvalteren og milliardæren George Soros og selskapet hans, Soros Fund Management, har shortet 183.000 aksjer i Norwegian, ifølge registeret til Finanstilsynet.

Soros har dermed shortet Norwegian for omtrent 42 millioner kroner. Posisjonen tilsvarer 0,51 prosent av aksjene i selskapet.

Shortsalg innebærer at investoren tjener på kursfall. Man selger en lånt aksje og håper å få kjøpt den billigere tilbake på et senere tidspunkt. Gevinsten er differansen, fratrukket kostnadene.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

Blant dem som har lånt ut Norwegian-aksjer til denne typen aktivitet, er administrerende direktør Bjørn Kjos.

Han varslet imidlertid før jul at han ville gjøre dette i mindre grad, fordi han synes at aksjen har vært for volatil.

Mest shortet

Norwegian er den mest shortede aksjen på Oslo Børs, og har vært det over en lengre periode. De samlede shortposisjonene utgjør drøyt 4,4 millioner aksjer, eller 12,33 prosent av aksjene i selskapet.

Flere store, internasjonale aktører har posisjonert seg tilsvarende som Soros. På listen finner man også aktører som Blackrock og JP Morgan Asset Management.

Norwegian er ned 0,52 prosent onsdag ettermiddag og handles til 227,50 kroner. Aksjen er opp over 26 prosent så langt i år.

Bjørn Kjos presenterer Norwegians kvartalstall den 15. februar.

Negativ til markedet

Ungarsk-amerikanske George Soros er en av verdens mest profilerte investorer, og er blant annet kjent for å ha veddet mot den britiske sentralbanken. Han skal ha tjent én milliard dollar på dette.

Det er imidlertid også kjent at 87-åringen i en periode har vært negativ til aksjemarkedet generelt, og at han har plassert penger i tråd med dette markedssynet.

Blant andre CNBC meldte at Soros allerede i forfjor kjøpte salgsopsjoner på de amerikanske indeksene Russell 2000 og S&P 500. Disse har imidlertid steget henholdsvis rundt 25 og 50 prosent de siste to årene.

Les også

Norwegian får grønt lys i Argentina

Les også

Norwegian vant ankesak over pilotene

Les også

NHH-professor om Norwegian og Widerøes samarbeid: – SAS mister et klart fortrinn

Publisert:

Her kan du lese mer om