Kina er festbrems på Wall Street

Musikken er i ferd med å bremse i Kina, og investorer i hele verden blir påvirket.

MUSIKKEN BREMSER: I årevis har den kinesiske vekstmaskinen laget en musikk hele verden har danset til. Nå er musikken i ferd med å bremse.
Publisert: Publisert:

Annet (index)Ticker: I:SP500Longname: S&P 500Item Sector: I:SP500.SPMarked: SPTime: 2012-03-22 14:44:00Last: 1394.05Close: 1402.89Periode: intraday

Tydelige signaler om at den kinesiske økonomien er i ferd med å bremse opp, sender aksjene ned fra start på Wall Street.

Etter et par minutters handel er S&P 500-indeksen ned 0,6 prosent, Dow Jones-indeksen er ned 0,42 prosent, mens Nasdaq-indeksen faller 0,57 prosent.

E24 Børs - Alt om Wall Street

Fall i Kina

HSBCs månedlige undersøkels om kinesiske innkjøpssjefers forventninger indikerer svakere tider i Kina.

Indeksen havnet på 48,1 i mars, mot 49,6 i februar. Indeksnoteringer under 50 indikerer en forventing om økonomisk tilbakegang.

- Vekstmomentet kan bremse ytterligere ned i en kombinasjon av treg eksport og en svekkelse i innenlandsk etterspørsel. Dette borger ytterligere pengepolitiske lettelser, sier Qu Hongbin, HSBC sin sjefsøkonom for Kina til Dow Jones Newswires.

Og rykter verser

Amerikansk etterretning overvåker kinesiske nettsteder og sosiale medier. Den siste uken har utviklingen tatt en uventet og skremmende retning.

En rekke brukere rapporterer om tanks som entrer Beijing og skudd som blir avfyrt i forbindelse med en politisk kamp på aller høyest nivå mellom politiske ledere i Kina - og det snakkes til og med om et mulig militært kupp. Les mer om saken her

Dette skriver Washington Times og China Digital Times.

Tidligere denne uken har samme rykter sendt prisen på forsikring mot kinesisk mislighold opp. Dette betyr at markedet tar ryktene på alvor, selv om rapportene er ubekreftede.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om