Torbjørn Kjus slutter i Vistin

Oljeekspert Torbjørn Kjus forlot DNB Markets for å bygge opp et spesialfond i Vistin. Nå slutter han, etter under et år i jobben.

SLUTTER: Oljeanalytiker Torbjørn Kjus er ute av Vistin.
 • Asgeir Aga Nilsen
 • Hans Henrik Torgersen
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Etter ti år i DNB Markets meldte den profilerte oljeanalytikeren Torbjørn Kjus overgang til Øystein Stray Spetalens legemiddelselskap Vistin Pharma i mars 2018.

Det daværende legemiddelselskapet, der investor Øystein Stray Spetalen er største eier, ville da utvikle et nytt forretningsområde, og fikk i den forbindelse med seg både Kjus og Kennet Tveter på laget.

I en børsmelding torsdag ettermiddag melder imidlertid Vistin Pharma at Kjus, som har fungert som sjef for energihandelen i selskapet, slutter i Vistin.

Som en følge av beslutningen om å slutte i selskapet vil Vistin Pharma nå vurdere hvilke strategiske grep de skal ta fremover.

– Oppstarten av Vistin Trading ble mer krevende enn det vi alle forutsatte. Både oljemarkedet og de andre energimarkedene har de siste måneder vært meget turbulente og gjort det vanskelig for oppstarten av et nytt tradingselskap, skriver Kjus i en e-post til E24.

Veddemål på oljekontrakter

Les også

Dundrende underskudd for Spetalen-selskap

I den nye satsingen var målet å være tidlig ute med å identifisere store temaer og fundamentale endringer i markedene, for å tjene penger på dette.

Les mer: Slik blir oljeguruens nye hedgefond-hverdag

– De posisjonene vi har tatt i markedet priser ikke før ute i 2020, men er likevel blitt negativt påvirket av turbulensen vi har sett i oljemarkedet i høst. Dette har gjort det vanskelig med hensyn på videre utvikling av selskapet. Jeg vil nå se meg om etter noe annet å gjøre fremover, skriver Kjus.

Styreleder Ole Enger ønsker ikke å kommentere Kjus' avgang, eller om det har vært noen uenighet om retningen for selskapet.

– Har dere en erstatter?

– Nei, ikke foreløpig. Det kom overraskende på oss, sier Enger.

Spetalen-selskap

Nå er det altså uklart hva som skjer videre med satsingen.

Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Vistin Pharma. Selskapet ble opprettet i juni 2015, etter at det ble skilt ut fra legemiddelprodusenten Weifa, som Spetalen solgte.

Opprinnelig gikk Spetalen inn i det den gang fallerte bioteknologiselskapet Clavis Pharma. Dette selskapet ble brukt til å kjøpe opp Aqualis Offshore og få dette på børs.

Deretter ble «skallet» brukt til å kjøpe opp Weifa og børsnotere dette selskapet. Weifa ble etter hvert kjøpt opp av Karo Pharma.

I oktober i fjor solgte Vistin sin opioid- og tablettvirksomhet, hvoretter det ble en ren leverandør av legemiddelet metformin.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

 1. Vistin vurderer oljeveddemål: – Markedet har vært volatilt

 2. Vistin Pharma dropper oljespekulasjon

 3. Vistin Pharmas kontroversielle oljeveddemål går enda litt dårligere enn før

 4. Betalt innhold

  Dette tapte oljestjernene Kjus og Tveter på å forlate Spetalens Vistin Pharma

 5. Betalt innhold

  Et merkverdig drama har gjort Vistin Pharma til et helt unikt veddemål