IAG-sjefen fortsatt interessert i Norwegian

IAGs toppsjef Willie Walsh tror han kan snu rundt på Norwegians anstrengte finansielle situasjon.

FLYSJEF: IAGs administrerende direktør Willie Walsh har ikke gitt opp å få kloa i Norwegian.

Foto: Ben Stansall AFP
Publisert:,

Walsh meddeler den fortsatte interessen for det norske flyselskapet i et intervju med BBC Radio fredag morgen, melder Reuters.

– Samtidig som det har vært press på deres finansielle situasjon, tror jeg Norwegian kan forandres som en del av IAG, sier Walsh til BBC.

Han fortsetter:

– Vi har ingen diskusjoner med selskapet akkurat nå. Vi fortsetter å se på Norwegian og fortsetter å være interessert.

Les også

Norwegian leier inn verdens største passasjerfly

Lunken respons fra markedet

Walsh sier til BBC at spesielt lavprismarkedet for langdistanseflyginger tåler mye større kapasitet enn i dag, og at IAG kan gjøre dette på en lønnsom måte.

Nyheter fra IAG har tidligere fått Norwegian-aksjen til å bruse, men dagens uttalelser får ikke investorer til å heve på øyenbrynene.

Norwegian-aksjen er opp 1,67 prosent etter ti minutters handel til 236,9 kroner aksjen. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair sier til E24 at Walshs uttalelser rimer godt med det han har sagt tidligere, og at det sannsynligvis er derfor investorene forholder seg rolig.

– Det Willie Walsh har sagt i dag er på linje med det han har sagt tidligere, nemlig at IAG er interessert i Norwegian, og ser at veksten på langdistanse kan bli gjort profitabel. Han tror nok at veksten vil komme raskere hvis Norwegian blir en del av IAG-gruppen, men han har også sagt at det ikke har vært noen kontakt mellom partene siden sist, påpeker Elnæs.

Selskapets aksjonærer har for øvrig sett en fin kursøkning som følge av IAG-interessen, for aksjen er opp 35,49 prosent så langt i år, ifølge Infront.

IAG falt på børs

IAG-aksjen får derimot juling og er ned 4,12 prosent på London-børsen. Noe av årsaken til dette kan skyldes at selskapet største flyselskap, British Airways, fløy færre passasjerer enn analytikerne ventet.

– IAGs tall var brukbare, men aksjen gikk litt ned blant annet fordi de ikke hadde guidet unit revenue fremover, så IAG gjør det iallfall brukabrt i et turbulent marked, sier Elnæs.

– Finansielt sett er de på plass til å kjøpe Norwegian, legger han til.

Les også

SAS-piloter sier opp avtale før tiden: – Det skjer på et elendig tidspunkt

Leverte kvartalstall

IAG, som blant annet eier British Airways, slapp i dag sitt resultat for andre kvartal.

Den viser at omsetningsøkningen i andre kvartal var på 4 prosent, noe som betyr en total omsetning på 6,184 milliarder euro.

Inntektene før skatt endte på 770 millioner euro etter at en tok høyde for 19 millioner euro i ekstraordinære poster. Dette er en økning fra 684 millioner euro i samme kvartal i fjor.

MarketWatch skriver at selskapet fraktet 11,5 millioner passasjerer i juli.

Les også

Ritzau: SAS-pilotene sier opp avtale ett år før tiden

Les også

Ryanair til bunns i Europa etter resultatskrell

Les også

Norwegian søker svensk driftstillatelse

Her kan du lese mer om