Havnet i rødt for året - så vidt det var

Hverken Dow Jones- eller S & P 500-indeksene klarte å få poengene de trengte for å komme i pluss for året. Wall Street endte i rødt på 2015s siste dag.

ENDTE I RØDT FOR DAGEN: Statuen av landsfader George Washington skuer ned på Wall Street og New York Stock Exchange.
Publisert: Publisert:

De amerikanske aksjene ble trukket ned av telekom- og teknologaksjer.

Sluttstatus på årets siste dag ble dermed slik:
Dow Jones-indeksen: 1,02 prosent ned.

S & P 500-indeksen: 0,94 prosent ned.
Nasdaq-indeksen: 1,15 prosent ned.

Dow Jones endte i miunus for første gang på åtte år, ned 2,2 prosent for året.

S & P 500-indeksens trengte å legge på seg 219,20 poeng for dagen for å havne i pluss året sett under ett.

Det klarte den ikke. Med 17,425,03 poeng var man 0,7 prosent ned i 2015 sett under ett.

Nasdaq gikk det noe bedre med, opp 5,7 prosent for året.

Svingninger

– Om du sovnet 31. desember 2014 og våknet i dag, ville du trodd 2015 var et kjedelig børsår. Vi endte opp på omtrent samme sted, men innimellom har det jo vært noen voldsomme svingninger, oppsummerte Donald Selkin overfor Reuters. Han er ansvarlig markedsstrateg hos National Securities i New York.

Hadde S & P 500 klart å hanke inn de poenge man trengte for å kare seg i pluss for året, ville indeksen hatt grønne tall året sett under ett for fjerde året på rad. Dette ville da vært den lengste rekken med vekst år mot år siden 2003-2007, hvor man steg fem år på rad.

Oljeprisen ned 35 % i 2015

Nedgangen på årets siste dag kommer tross en vekst i oljeprisene på henholdsvis 1,3 prosent (WET) og 2,5 prosent (Brent). Oljeprisveksten kommer imidlertid etter bratte fall tidligere i uken, og desember sett under ett er nær ti prosent ned.

– Til syvende og sist, det er oljeprisen som vil avgjøre om det blir rally eller om vi havner under slik det er nå, sier Randy Frederick til Marketwatch, han er sjef hos Schwab Center for Financial Research.

Totalt endte Brent-oljen ned med hele 35 prosent for året. Det er tredje året på rad med oljeprisfall året sett under ett.

Publisert:

Her kan du lese mer om