Derfor får laks slakt på Oslo Børs

Lerøy stuper, men også Marine Harvest og Salmar faller kraftig på Oslo Børs torsdag.

LAKSEFALL: Oppdrettsselskaper, og spesielt Lerøy, har en dårlig dag på Oslo Børs torsdag.
Publisert:

Bakgrunnen for det voldsomme Lerøy-fallet - ned 9,2 prosent - er et resultatvarsel onsdag kveld der det kommer frem at selskapet ser for seg et driftsresultat for tredje kvartal på 250 millioner kroner.

På forhånd var det ventet et driftsresultat på 431 millioner, ifølge SME Direkt.

Forventningen om et godt resultat har også preget Lerøy-askjen den siste tiden. Mandag var aksjen «all time high» etter at markedsverdien hadde lagt på seg 3,5 milliarder kroner i løpet av de seks siste ukene.

Skuffelsen torsdag da Oslo Børs åpnet, var nesten til å ta og føle på (for å bruke et litt slitt utrykk). Aksjen stupte fra 326 til 295 i løpet av sekunder.

Skuffende fra Fredriksen

Torsdag kom også Marine Harvest med sin vanlige før-kvartalsresultat-oppdatering. Og også for sjømatkjempen var skuffende nyheter, om enn ikke fullt så skuffende som for førstnevnte.

Marine Harvest estimerer et driftsresultat på 710 millioner kroner. Dette var 16 millioner dårligere enn forventningen, ifølge SME Direkt.

Til sammenligning hadde også selskapet et driftsresultat på 912 millioner kroner i samme periode i fjor.

Fredriksens sjømatkjempe er mest omsatt på Oslo Børs torsdag morgen - ned 2,1 prosent.

Med i dragsuget

Også Salmar er ned 4,12 prosent. Det har ikke kommet noen nyheter fra selskapet, men det er grunn å tro at de dårlige resultatvarslene for Lerøy og Marine Harvest, er med på å trekke forventningene ned også for resten av bransjen.

Publisert: