Fotballstjerner krever millionerstatning av DNB

Spillere i eliteserien kan samlet ha tapt rundt 13 millioner på DNBs strukturerte spareprodukter.

NÅ PÅ SAMME LAG: Erik Hoftun ( øverst til v.), Bent Skammelsrud, Daniel Berg Hestad, Ståle Stensaas, Knut Anders Fostervold, Petter Christian Singsaas, Tor Trondsen, Mike Kjølø, Jon Knudsen, Stian Ohr og Anders Hasselgård er blant fotballspillerne som har samlet seg mot DNB
Publisert:

- Om lag 40 spillere har samlet seg, og vi kjører saken gjennom en advokat. Vi mener at vår sak har store likhetstrekk med Røeggen-dommen, sier tidligere Molde-spiller Anders Hasselgård til E24.

Hasselgård er en av mange fotballspillere som i 1999 og 2000 ble anbefalt å låne penger for å kjøpe et såkalt strukturert spareprodukt.

- Ekkelt å se tapene

Rundt tusenårsskiftet dro en selger/agent som hadde lisens til å formidle DNBs aksjeindeksopsjoner rundt i eliteserieklubbene i Norge, - ikke ulikt produktet Ivar Petter Røeggen noen måneder senere investerte i.

- Han fremstilte aksjeindeksobligasjonen som et sikkert spareprodukt, og det ble lagt fram som at det var umulig å tape penger på det, forteller Hasselgård

VET DU NOE OM SAKEN?TIPS MEG!

Spillerne E24 har snakket med, sier selgeren viste frem regnestykker med superavkastning, og la frem grafer fra 90-tallet hvor pilene i aksjemarkedene pekte rett opp.

Etter råd fra selgeren endte mange med å ta opp lån på mellom 750.000 og 1 million kroner for å satse på produktet, men ikke lenge etter begynte minusene å melde seg i brevene fra DNB.

- Det var ekkelt å se tapene komme, noe som under innsalget var umulig ifølge informasjonen vi fikk, sier Bent Skammelsrud til E24.

Den tidligere Rosenborg- og landslagsspilleren vil ikke ut med hvor stort beløpet ble, men sier det handler om et «vesentlige tap»

Av de i underkant 27 millionene spillerne tok opp i lån, satt de etter seks år igjen med anslått tap på rundt 13 millioner i renteutgifter og gebyrer. Det gir et snittap på 300.000 kroner per spiller. Noen tapte mer, andre mindre.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet: - DNB må punge ut straks

Flere fotballprofiler

Innsalgsmetoden til selgeren ble et heftig samtaleemne i fotballmiljøet i mange år.

Flere fotballspillere forteller til E24 at de undersøkte muligheten for erstatningskrav på midten av 2000-tallet, men anså pengene som tapt etter å ha snakket med advokater.

Etter Røeggen vant i Høyesterett, har diskusjonen innad i klubbene blusset opp igjen. Anders Hasselgård har de siste ukene samlet spillere fra hele Norge for å gå til felles sak mot DNB.

LES OGSÅ: Røeggen til DNB: - Takk for kampen!

Rundt 40 spillere som på den tiden spilte på Rosenborg, Molde, Vålerenga, Lyn, Bodø Glimt og Stabæk er representert.

Blant klagerne finnes profiler som Knut Anders Fostervold, Daniel Berg Hestad, Erik Hoftun, Ståle Stensaas, Jon Knudsen og Mike Kjølø.

Fotballspillerne mener de har krav på erstatning på grunn av det de beskriver som «mangelfull, utilstrekkelig og villedende informasjon».

- Det var et ensidig fokus på lånefinansieringen i innsalget til spillerne, men vi fikk ikke informasjon om risikoen ved å investere på den måten. Dette resulterte jo i at alle investerte i produktet med en lånefinansiering på 100 prosent, sier Anders Hasselgård.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KREVER ERSTATNING:Bent Skammelsrud er én av ni tidligere spillere på Rosenborg som vil ha tilbakebetalt tap han fikk etter investeringer i DNBs spareprodukter.

- Men sett i lys av DNBs ryddige opptreden i etterkant av Røeggen-dommen har vi stor tro på at de også løser vår sak i minnelighet, fortsetter Hasselgård.

- Ingen feil med produktene

Hasselgård viser til at DNB for drøye to uker siden uttalte at de ville gjøre opp for seg etter Røeggen-dommen. Alle kunder som hadde investert i ni ulike strukturerte spareprodukter ble lovet erstatning.

LES OGSÅ: DNB tar 450 millioner i tap etter Røeggen-saken

Til fotballspillerne vil ikke DNB love noenting.

I BRESJEN:Tidligere Molde-spiller Anders Hasselgård har siden Røeggen-dommen kom i starten av april, jobbet med å samle fotballspillerne.

- Vi har ikke funnet feil informasjon i noen av prospektene til produktene fotballspillerne investerte i, tilsvarende hva Høyesterett la avgjørende vekt på i Røeggen-dommen, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø til E24.

- Prospektene gir etter vår mening en korrekt beskrivelse av hvordan avkastningen vil fastsettes, noe som kunne ses i sammenheng med et eventuelt lånetilbud, fortsetter han.

LES OGSÅ: Denne feilen gjorde DNB

Banken vil ikke svare på kritikken om at fotballspillerne fikk villedende og mangelfull informasjon av selgeren.

- Vi kan ikke kommentere dette aspektet før vi har vært i kontakt med partene og gjennomgått den relevante dokumentasjonen, sier Dalsbø.

Les mer om fotballpengene som forsvant:

Fotballstjerner krever millionerstatning av DNBTidligere Molde-kaptein: - Det var hallelujastemning på innsalgetDNB: - Vi vil gjerne høre hva spillerne sierFotballspillernes advokat møtte DNB: - Kort og positivtTom Staavi:- GriseteHer er dokumentet fotballspillerne fikk fra DNB-agentenHer er «trylleformelen» som skulle doble fotballproffens investering

Publisert: