Flere banker ble rammet av Evry-trøbbel lørdag

Lørdag formiddag opplevde flere banker problemer på grunn av IT-selskapet Evry. Kundene i Sbanken og Handelsbanken var blant dem som ikke hadde tilgang til nettbanken.

Publisert:

Oppdatering 12.25: Evry melder at problemene skal være løst.

Kundene hadde ikke tilgang til nettbanken fra nitiden lørdag morgen.

Ifølge Evry oppsto det en teknisk feil i deres systemer som påvirket innlogging til nett- og mobilbank for flere av deres kunder.

– Vi jobber på spreng med å fikse feilen, og beklager ulempene dette medfører for alle berørte, skriver kommunikasjonssjef Eliese Laustsen Døvle.

– Du kan fortsatt betale med bankkort og kredittkort i butikker, da disse går på reserveløsninger, skriver Døvle.

– Håper det går fort over

Kundene i Handelsbanken var blant dem som ble rammet av problemene.

– Evry har levert stabilitet over tid og har hatt lite nedetid, men de gangene det skjer er det uheldig. Vi håper det går fort over, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken.

Også kunder i Sbanken fikk problemer.

– Det stemmer at både vi og flere andre banker har problemer på morgenkvisten i dag. Det skyldes leverandøren Evry, som har problemer med sine tjenester som de levere oss og andre banker, sier Geir Holen i Sbanken til E24.

– Det er sterkt beklagelig for kundene våre, legger han til.

Også i Sbanken startet problemene rundt klokken ni.

– Akkurat nå kan alle kunder betale med kort, men det er ellers problemer med stort sett alle tjenester. Man får ikke gjort så mye i nettbanken og kan heller ikke ta ut penger i minibank, sier Holen.

På Facebook skrev Sparebank 1 at bankens kunder kan ha problemer med å logge inn i nett- og mobilbank.

Publisert:
Gå til e24.no