Solstad Offshore tapte 447 millioner i tredje kvartal

Det er fortsatt tøffe tider for offshorerederiet Solstad, som tynges av en gjeld på 29 milliarder kroner. Den finansielle situasjonen er ikke bærekraftig, advarer rederiet.

MYE GJELD: Solstad er tynget av en gjeld på nær 29 milliarder kroner. Her supplyskip fra daværende Solstad Farstad i opplag i Ålesund tilbake i 2017.
Publisert: Publisert:

Offshorerederiet Solstad Offshore kan vise til bedring i driftsresultatet i tredje kvartal, men finanspostene bidrar til at underskuddet likevel øker.

I kvartalet fikk rederiet et resultat før skatt på minus 446,6 millioner kroner, mot et underskudd på 369,5 millioner på samme tid i fjor.

I perioden steg driftsresultatet til minus 21 millioner kroner fra negative 129,9 millioner, hjulpet av lavere driftskostnader.

Inntektene var lite endret, på 1,404 milliarder mot 1,409 milliarder.

E24+: Siem-spådom bør skremme vettet av offshore-aksjonærene på Oslo Børs

– Ikke bærekraftig

I oktober varslet rederiet at det vil gå i forhandlinger med sine kreditorer. Rederiet frykter vinteren blir tøff, og trenger kreditorenes hjelp for å unngå en pengeskvis.

Hovedproblemet til Solstad er at prisene for å leie skip er lave og gjelden høy, en kombinasjon som gjør at man sliter med å tjene nok til å dekke utgiftene til renter og avdrag.

Les også

Milliarder på spill for bankene i Solstad: Analytiker maner til gjeldskutt

I tredjekvartalsrapporten skriver Solstad at bedringen i markedet går sakte og at ratene fortsatt ikke er på bærekraftige nivåer.

Selskapet skriver også at det som følge av den tøffe markedssituasjonen overvåker den finansielle utviklingen i alle konsernets selskaper tett.

– Styret vil imidlertid kommunisere klart at den nåværende finansielle situasjonen ikke er bærekraftig, heter det i rapporten.

Tyngende gjeld

Ifølge regnskapet beløp Solstads rentebærende gjeld seg til 29 milliarder kroner ved utgangen av september.

Den bokførte egenkapitalen var på 3,3 milliarder kroner, omtrent en halvering fra samme periode i fjor.

Les på E24+

Tøffe tider i offshorebransjen: Dette er toppsjefenes fallskjermer

Rederiet hadde samtidig en kontantbeholdning på 1,33 milliarder kroner, ned fra 2,11 milliarder i september i fjor.

Ser bedring

Om utsiktene fremover skriver Solstad at dagens oljepris er ventet å øke investeringene i oljesektoren, hvilket vil øke etterspørselen etter Solstads skip.

I vinter er det antatt at aktiviteten vil falle sammenlignet med i sommer, men Solstad har sikret kontrakt til en større del av flåten sammenlignet med forrige vinter.

Les også

Ber om kreditorenes hjelp for å unngå pengeskvis

Les også

Analytiker maner til gjeldskutt i Solstad

Publisert: