Da Morgan Kane inntok Oslo Børs

Investorer på Merkur Markets må vokte seg vel for å ikke gå i «nostalgifellen». En av nykommerne kan nemlig friste med en gammel westernhelt.

NYKOMMERE: Styreleder Jim Cardwell og administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan tok i dag WR Entertainment på Merkur Markets. Til høyre skuespiller og medeier Gunnar Ryan Wiik, hvis utviklingsselskap ble kjøpt av WR i 2009. Wiik skal være Morgan Kane i den kommende filmen.
  • Anders Park Framstad
Publisert:

«Født i 1855 ved Santa Fe/Knuste vogntog var det første han fikk se/Kastet inn i verdens harde virkelighet/Der en guttesjel blir dømt til ensomhet/Morgan Kane var hans navn».

Disse strofene er hentet fra musikeren Benny Borgs gjennombruddslåt fra 1972, og vekker nok gode minner hos mange – i hovedsak voksne, mannlige – lesere. Det håper i alle fall et av selskapene som i dag ble tatt opp på Merkur Market, den nye markedsplassen til Oslo Børs.

Les også

Dette er de syv debutantene på Oslos nye markedsplass

WR Entertainment sitter nemlig på mesteparten av de kommersielle rettighetene til Morgan Kane-serien, beskrevet som den største suksessen i moderne norsk underholdningslitteratur.

– I all hovedsak er vi et globalt bok-til-film-underholdningsselskap. Vår kreative base er i Hollywood, men vårt hjerte er norsk. Så dette er veldig spennende for oss, sier administrerende direktør Tasmin Lucia-Khan til E24.

Man kan objektivt slå fast at det tidligere nyhetsankeret stjal showet under dagens seanse på Oslo Børs. Ikke kun fordi hun var eneste kvinnelige toppsjef og relativt iøynefallende kledd, men også grunnet en svær energisk og ordrik selskapspresentasjon som utløste tilsnakk fra børsens kommunikasjonsdirektør.

Saken fortsetter under bildet ...

STJAL SHOWET: Administerende direktør Tasmin Lucia-Khan i WR Entertainment.

Film på vei

WR Entertainments er allerede langt på vei i gang med å stable på bena en film med den fiktive westernhelten Morgan Kane i hovedrollen.

Samtidig planlegges en rekke produkter gjennom hele verdikjeden, fra kinofilm til studiovirksomhet og publisering.

Alt fra musikk og tv- spill til mer håndfast «merch» trekkes frem.

– Vår forretningsmodell er i hovedsak basert på at vi kjøper litterære, høyprofilerte rettigheter som er underutnyttet, utvikler manus og forretningsplaner og forhåpentligvis kan maksimere alle rettighetene som ligger under den litterære paraplyen, sier styreleder Jim Cardwell.

Les også

Star Wars kan redde Disney-aksjen

Etter at selskapet har sikret seg rettigheter og utarbeidet manus, jaktes det på investorer som kan investere i produkter som avledes av disse. WR sikrer seg en bit av eventuelle overskudd fra prosjektene, men tar liten risiko utover utviklingskostnader.

Har finansiering

Det understrekes imidlertid at Lucia-Khan og Cardwell ikke er i Oslo for å sikre finansiering til Morgan Kane-filmen. Denne skal nær være i boks, og det ble ikke gjennomført noen emisjon.

– Vi ønsker at våre eksisterende aksjonærer skal få et likvid marked, samt økt beskyttelse. I tillegg gir det oss kredibilitet, det er viktig at folk vet at vi er underlagt normale regler og reguleringer som andre børsnoterte selskaper, sier Lucia-Khan.

Som E24 skrev tidligere i dag, er Merkur Market en såkalt multilateral handelsfasilitet (MTF). Markedsplassen er underlagt verdipapirhandelloven og Oslo Børs egne regler, men regelverket er mindre omfattende enn for ordinært børsnoterte selskaper.

Til tross for det internasjonale fokuset, mener Jim Cardwell at det var naturlig for dem å se til Norge.

– For det første er mesteparten av aksjonærene norske. For det andre er Morgan Kane i bunn og grunn en norsk eiendel, skrevet av en nordmann. For det tredje er Morgan Kane bredt kjent hos de fleste norske menn over en viss alder, sier styrelederen.

Les også

Filmbransjen saksøker nettleverandører og piratnettsteder

Yngre publikum

Forfatter Kjell Hallbing skrev den første Morgan Kane-boken allerede i 1966, under psevdonymet Louis Masterson. Av årsakene nevnt over kan det nåværende kjernepublikumet for en Morgan Kane-basert film ventes å være i øvre sjikt av kinogjengermassen.

WR Entertainment tar imidlertid sikte på å endre dette med den kommende filmen.

– Vi skal skaffe et mye yngre, globalt publikum, sier Lucia-Khan.

Oppskriften som legges til grunn er velprøvd, og består i stor grad av sex og vold.

– Filmen vi lager får 18-årsgrense. Den blir veldig mørk, veldig sexy, med mye action. Det blir virkelig som en drømme-action-eventyrfilm. Dersom du er lei av hele Superman og at superheltfranchisene fra Marvel har overtatt kinoene, kommer dette til å endre det, sier hun.

Les også

Dette er de syv debutantene på Oslos nye markedsplass

Les også

– Har allerede begynt å snakke om «shades of green»

Les også

Åpner ny juniorbørs

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Oslo Børs
  2. WR Entertainment

Flere artikler

  1. Norske Ryan Wiik saksøker sin tidligere sjef - anklager henne for å ha forført og lurt ham

  2. Kjendisinvestorer inn i Morgan Kane-selskap

  3. Retten fryser Morgan Kane-gründerens aksjer

  4. Full strid om Morgan Kane: Selskapet saksøker grunnleggeren

  5. Begraver stridsøksen i Morgen Kane-konflikt