Voksenpoengs aksjeguide: Kick-start din aksjeinvestering

Kanskje du prøvde deg på AksjeNM, og fant ut at du ville investere mer enn lekepenger? Da bør du sjekke ut Voksenpoengs aksjesesong.

AksjeNorge-sjef Kristin Skaug og E24s børskommentator Sindre Heyerdahl er blant ekspertene som har gjestet studio i Voksenpoengs aksjeguide.
Publisert: Publisert:

E24s podkast Voksenpoeng med Nora tar deg gjennom det du trenger å vite om de store og viktige tingene du skal få på plass når du er i startgropen av voksenlivet.

Vurderer du å begynne å spare penger i aksjer? Eller har du kanskje vært litt på aksjemarkedet, men skulle gjerne følt deg litt tryggere på hvordan du investerer? I oktober har Voksenpoeng-studioet gjestet en rekke aksjeeksperter – fra analytikere til børskommentatorer og strateger – for å gi deg en innføring i aksjer. Du finner alle episodene der du vanligvis lytter til podkast, eller i spillerne i artikkelen.

Episode 1: Hvordan fungerer aksjemarkedet?

Investeringsstrateg Joachim Bernhardsen og E24s John Thomas Aarø, som er redaksjonssjef for børs, er i studio for å snakke om helt grunnleggende forståelse av markedet. Hvilke børser finnes, og hva skiller dem fra hverandre? Hvilke faktorer påvirker markedet? Det er bare noen av spørsmålene du får svar på i episoden.

Episode 2: Slik starter du med aksjer

Hvor handler du, hvordan fungerer kurtasje, og hva er de vanligste aksjetabbene? Hvilke bankkonto bør du egentlig handle fra? Hvor finner du de beste aksjerådene? AksjeNorge-sjef Kristin Skaug og E24-kommentator Sindre Heyerdahl er i studio for å gi deg sine beste tips, og for å dele noen av sine egne tabber.

Episode 3: Selskapsinfoen du trenger som investor

Når du velger aksjer, og når du skal bestemme deg for å bli sittende på dem eller selge, er det en del info du trenger. Den kanskje viktigste kommer fra selskapene selv, men hvordan leser man egentlig rapportene de sender ut, og hvilke nøkkeltall ser man på? Dette jobber aksjeanalytikere med daglig – og vi har fått med oss en i studio.

Episode 4: Hvilken strategi skal du velge?

Vi får besøk av en sjefstrateg i studio. Han forteller om hvilke strategier som finnes, hvilke som funker best (hvis det finnes en fasit?), og svarer på spørsmål fra lytterne – for hvordan finner man egentlig aksjene som skal stige før de allerede har steget?

Publisert: