Nytt fra børsselskapene

Selskap i USA ønsker å kjøpe Q-Free – største eier sier nei

Rieber & Søn AS, med den eldste av tre søsken i Rieber-familien i spissen, sier nei til budet som ligger 80 prosent over sluttkurs tirsdag.

Q-Free leverer bomteknologi. Dette er et illustrasjonsfoto.

Heiko Junge / NTB
  • Hans M. Jordheim
Publisert: Publisert:

Bombrikkeselskapet Q-Free har mottatt et ikke-bindende tilbud på 100 prosent av aksjene deres. Det skriver selskapet, som leverer teknologi blant annet for innkreving av betaling ved veiprising og parkering, i en børsmelding.

Budet kommer ifølge meldingen fra et ikke-navngitt selskap i USA og ligger på 14,4 kroner per aksje. Den foreslåtte finansieringen skal være 60 prosent aksjer i selskapet som byr og 40 prosent kontanter.

Budet verdsetter det trondheimsbaserte selskapet til 1,6 milliarder kroner, noe som er 700 millioner - eller 80 prosent - over markedsverdien på Børsen.

Dette er imidlertid ikke godt nok for selskapets største aksjonær Rieber & Søn, ledet av den bergenske forretningsmannen Fritz Rieber, som sitter på 45 prosent av aksjene.

De «verdsetter og ønsker tilbudet velkommen, men er ikke villig til å selge deres aksjer med de foreslåtte betingelsene», heter det i meldingen.

Som et resultat ser styret i selskapet det som ikke hensiktsmessig å fortsette prosessen ved å gi det USA-baserte selskapet tilgang til å gjøre en selskapsgjennomgang.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Nytt fra børsselskapene
  2. Rieber & Søn
  3. Q-Free

Flere artikler

  1. Tor Olav Trøim og Ubon Partners vil selge 2020 Bulkers-aksjer for 324 millioner

  2. Hovedeier Höegh vil ta Höegh LNG av børs

  3. Gjelsten vurderer storsalg av Kid-aksjer

  4. Elkem hentet milliardbeløp til satsing i Kina

  5. BW Ideol-sjefen tildeles aksjer for 43 millioner