Rederi føk opp på positiv Oslo Børs

Oslo Børs avsluttet med oppgang onsdag, der Norwegian fortsatte oppturen. Samtidig gjorde containerrederiet MPC et byks etter oppkjøpsnyheter.

STIGER: Oslo Børs fortsetter trenden og klatrer videre oppover.
Børsdagen
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret jevnt og trutt gjennom handelsdagen, og avslutter dagen 0,78 prosent til 1.133,14 poeng.

Utviklingen kommer etter at den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg til nytt rekordnivå i går etter en oppgang på 0,8 prosent. Oppgangen fortsetter i tidlig handel onsdag ettermiddag, mens de europeiske børsene på sin side beveger seg nedover.

Norwegian flyr videre

Containerrederiet MPC Container Ships annonserte tirsdag kveld at det har inngått en avtale om å kjøpe et annet containerrederi, nemlig Arne Blystad-selskapet Songa Container. MPC er det eneste rene containerrederiet notert på Oslo Børs.

Prisen er 210,25 millioner dollar, eller rundt 1,8 milliarder kroner. Aksjen føk opp 13,47 prosent, og markerte seg blant dagens vinnere på Børsen.

Norwegian-aksjen steg nye 7,24 prosent til 12 kroner onsdag, etter å ha klatret 10,81 prosent tirsdag. Aksjen var blant de mest omsatte.

Aksjen har steget kraftig i kjølvannet av at konsernsjef Jacob Schram måtte gå på dagen mandag, og erstattes av nåværende finansdirektør Geir Karlsen. Samtidig kan E24 avsløre at både Schram og Karlsen har fått utbetalt et tosifret millionbeløp i en hittil ukjent bonus.

Les også

Norwegians toppledelse mottok hittil ukjent millionbonus i mai

Solkraftprodusent stiger kraftig

Salmar blant dagens mest omsatte, men faller tilbake 3,44 prosent. Dette kommer etter at ferske tall fra SSB viser at eksportprisen for fersk eller kjølt laks landet på 61,45 kroner per kilo i forrige uke.

Det betyr at lakseprisen steg 6,6 prosent i forhold til uken før, men det innebærer også en nedgang på 12,1 prosent sammenlignet med samme uke i fjor.

Bergen Carbon Solutions har signert en intensjonsavtale med Yara om å gjennomføre en mulighetsstudie Herøya, som innebærer felles utvikling av karbonfangst, fremgår det av en melding. Aksjen runder av dagen opp 1,04 prosent.

Solkraftprodusenten Ocean Sun klatret også, og ender opp 11,2 prosent. Aksjen har slitt siden havariet på en av sine solparker tidligere i juni, men ligger nå an til å hente inn mandagens nedtur på over syv prosent.

Les også

Opsjonsfest til 75 millioner for Mowi-topper

Oljeprisen stiger

Oljeprisen er også på vei oppover ved stengetid på Børsen. Ett fat nordsjøolje (brent spot) handles i skrivende stund til 75,91 dollar i spotmarkedet, opp 1,69 prosent siden midnatt.

Den amerikanske lettoljen (WTI) stiger også, til 73,91 dollar per fat, noe som er opp 1,19 prosent.

Nordnet-analytiker Roger Berntsen skrev i sin morgenkommentar onsdag at I ferske tall fra det amerikanske petroleumsinstituttet, API, viser et betydelig fall i lagrene på 7,2 millioner fat mot forventningen på 3,9, og konkluderer med at etterspørselsimpulsene etter olje er solide.

Dette kan tyde på at veksten i amerikansk økonomi fortsatt er god, skriver Berntsen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Hovedindeksen OSEBX
  3. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Oslo Børs runder av uken på et rekordhøyt nivå

  2. Oppgang for Norwegian på positiv Oslo Børs

  3. Oljeprisen stiger til sitt høyeste nivå siden våren 2019

  4. Nok en rekord på Oslo Børs

  5. Komplett falt markant på positiv Oslo Børs