Nytt fra børsselskapene

Otello selger virksomhet for 3,4 milliarder kroner

Styret anbefaler milliardsalg. Investorene jubler og sender aksjen opp på Børsen.

 • Eivind Bøe
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Oppdatert kl 09.19: Aksjekursen til Otello stiger 14,4 prosent til 30,9 kroner på Oslo Børs etter at handelen åpnet fredag formiddag. Samtidig er Hovedindeksen ned 1,37 prosent.

Teknologiselskapet Otello selger virksomheten Adcolony til New York-noterte Digital Turbine for 400 millioner dollar, tilsvarende 3,4 milliarder kroner, går det frem av en børsmelding.

Salgssummen inkluderer 19 millioner dollar i kontanter. Deler eller hele beløpet i kontanter vil bli returnert til Otello med forbehold om oppnåelse av omsetningsmål. Styret i Otello støtter transaksjonen. Et ekstraordinært styremøte i tilknytning til salget vil avholdes 25. mars 2021.

Otello forventer en omsetning i AdColony på 55-60 millioner dollar i første kvartal, sammenlignet med 42,7 millioner dollar i første kvartal 2020. For 2021 forventes det en omsetning på 250 millioner til 290 millioner dollar, sammenlignet med 211,4 millioner dollar i 2020.

Fra før har Otello gjort alvor av planer om å skape rom for andre aksjonærer i et annet datterselskap, nemlig Bemobi som selskapet har notert på børs i Brasil.

I høst gikk selskapet gjennom en styrestrid, der storaksjonær Sand Grove, et London-basert investeringsfond, ville ha inn nye styremedlemmer, men møtte en kald skulder fra selskapet. Sand Grove foreslo å bytte valgkomiteens leder, men komiteen i Otello avviste forslaget.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nytt fra børsselskapene
 2. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Det er fortsatt oppside i Otello. Spørsmålet er om det er verdt risikoen

 2. Betalt innhold

  Otellos småaksjonærer blir sakte, men sikkert fryst ut

 3. Betalt innhold

  Nå bør Otello velge utbytte foran tilbakekjøp av aksjer

 4. Betalt innhold

  Tre eksperter: Dette er de beste IT- og teknologiaksjene nå

 5. God vekst for Kahoot i første kvartal: Kjøper opp selskap