Proximar Seafood vil hente 400 millioner kroner og gå på børs

Det landbaserte oppdrettsselskapet er klar for å ta turen på Euronext Growth. Med seg på laget har selskapet den profilerte investoren Øystein Stray Spetalen.

Proximar Seafood-sjef Joachim Nielsen og finansdirektør Pål Grimsrud vil hente inn 400 millioner kroner - men trenger mer.
Publisert:

Proximar Seafood går i gang med en kapitalinnhenting på planlagte 400 millioner kroner.

Den såkalte rettede emisjonen gjøres for å komme i gang med byggingen av selskapets anlegg for landbasert lakseoppdrett i Japan.

Kapitalinnhentingen ønskes å gjennomføres gjennom utstedelse av 24,7 millioner nye aksjer til en kurs på 16,20 kroner per aksje.

En slik tegningskurs priser egenkapitalen i selskapet til rundt 245 millioner kroner før pengene er hentet inn.

Selskapet skriver at pengene fra emisjonen ikke er nok til å finansiere utbyggingen av den første fasen av anlegget. Derfor vil det være behov for ytterligere finansiering.

Les også

Milliardrush for «landlaks»: – Starten av noe som kan bli veldig stort

Spetalen skyter inn penger

I meldingen fremgår det at nederlandske Nutreco vil tegne seg for aksjer verdt 35 millioner kroner i selskapet – som en ny aksjonær.

Et knippe nåværende aksjonærer vil tegne seg for aksjer for 75 millioner kroner, blant annet største aksjonær, Grieg-familien, med 22,9 millioner kroner.

Med på laget er også seks hjørnesteinsinvestorer som hver har forpliktet seg for 20 millioner kroner, blant disse Øystein Stray Spetalens Tycoon Industrier.

Astrup-familiens Pactum as og Tor Dagfinn Veen og familiens T.D. Veen as er også blant hjørnesteinsinvestorene.

Selskapet har nå søkt om børsnotering på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth og forventer å være på plass helt i starten av februar.

Proximar har hyret inn meglerhusene ABG Sundal Collier og Pareto Securities.

Øystein Stray Spetalen satser på produksjon av laks i Japan.

– Viktig milepæl

Proximar Seafood planlegger å produsere laks på land i Japan, og helt nøyaktig ved foten av fjellet Mount Fuji.

Konstruksjonen av den første fasen av fasiliteten er ventet å starte opp i årets første kvartal og være avsluttet i løpet av første halvår 2023, fremgår det.

Samtidig ønsker selskapet å slakte den første laksen i første halvår 2024 og årlig produsere 5.300 tonn sløyd laks når anlegget er fullstendig oppe og går.

Proximar Seafood har også planer om å utvide med nye 21.000 tonn sløyd laks etter 2024.

– Denne rettede emisjonen er en viktig milepæl for selskapet og tar oss et steg nærmere vårt mål om å servere fersk atlanterhavslaks til det japanske markedet samme dag som slaktingen, uttaler Proximar-sjef Joachim Nielsen i en melding.

Publisert:
Gå til e24.no