Airthings verdsettes til 1,79 milliarder før børsnotering

Airthings vil selge aksjer for 870 millioner kroner før selskapet går på børs.

Airthings-topp Øyvind Birkenes sammen med investor og styremedlem Aksel Lund Svindal i selskapets lokaler i Oslo.
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Vekstselskapet Airthings, som står bak en rekke avanserte radon- og luftkvalitetsmålere, har siktet mot en børsnotering.

Tirsdag varsler selskapet, der Aksel Lund Svindal er investor og styremedlem, at det vil selge aksjer for 870 millioner kroner før en notering på Oslo Børs sin markedsplass Merkur Market.

Les på E24+

Aksel Lund Svindal har investert i Airthings: – Jeg er risikovillig om jeg skjønner risikoen (+)

Prisen i aksjesalget blir satt til 13,50 kroner per aksje. Det gir en verdi på 1,79 milliarder kroner for hele selskapet, før kapitalinnhentingen er gjennomført.

Aksjesalget består av en emisjon av nye aksjer på 500 millioner kroner, og i tillegg vil en gruppe av dagens største eiere selge seg ned for rundt 365 millioner kroner. Også medlemmer av styret og ledelse vil selge aksjer, melder selskapet.

Pengene fra salget av nye aksjer skal blant annet gå til vekstinvesteringer. I forkant har flere såkalte hjørnestensinvestorer avtalt å tegne aksjer for til sammen minst 400 millioner kroner.

Investorene er Storebrand Asset Management, KLP Kapitalforvaltning, DNB Asset Management, Eika Kapitalforvaltning, Handelsbanken Fonder og CentraGruppen.

Les også

Airthings selger for 80 millioner på Amazon i år

Publisert:
Gå til e24.no