Otovo økte tapet i første kvartal

Solcelleleverandøren Otovo bruker fortsatt mye penger på satsing i Europa, og taper mer på bunnlinjen i første kvartal i år enn på samme tid i fjor.

Konsernsjef Andreas Thorsheim i solcelleleverandøren Otovo.
Publisert:

Det kommer frem i rapporten for første kvartal, som legges frem onsdag.

Otovo startet opp i 2016 og ble notert på Euronext Growth i februar. Selskapet utvider nå til Europa, og sier at det installerte solceller på rundt 600 hustak i kvartalet.

Selskapets resultat etter skatt ble på minus 42 millioner kroner i første kvartal, ned fra minus 35 millioner kroner på samme tid i fjor.

Én av årsakene til at tapene økte fra i fjor er utgifter på rundt åtte millioner kroner blant annet knyttet til børsnoteringen av selskapet.

Omsetningen ble på 37,6 millioner kroner i første kvartal, fra 35,1 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Otovo bruker for tiden mye penger på satsinger i Europa, hvor det er aktivt i land som Polen, Frankrike, Spania og Italia. Fra før driver selskapet også i Norge og Sverige.

Les på E24+

– Endelig skjer dette!

Venter sterk vekst

Selskapet ser for seg sterk vekst i 2021, og venter inntekter for hele året på 29 millioner euro, eller drøyt 290 millioner kroner.

Det er fortsatt utfordrende forhold i Skandinavia, hvor det i perioder har vært usikkerhet om rammevilkårene. Selskapet tror utsiktene vil bedre seg de neste tre kvartalene.

Konsernsjef Andreas Thorsheim i Otovo sier at han tror selskapet vil levere økte salg og økt installasjon i de gjenværende tre kvartalene av 2021.

– Med seks land som alle vokser inn i andre kvartal og batterier på vei inn i selskapets tilbud, først i Italia, føler vi oss sikre på at vi gjør meningsfulle steg mot vår ambisjon om å være nummer én i Europa på solceller til husholdninger, sier Thorsheim i en melding.

Les også

Solkraften kan mangedobles, men i år blir det brems: – Håndbrekket er på

Publisert: