Telenors nye India-sjef: - Vi må ta inn over oss at ting tar tid

Fortsatt uavklart for milliardbetaling til Telenor i India.

I PLUSS: Telenor har nådd positiv kontantstrøm i India. Selskapet vil nå ta nye markedsandeler og øke inntjeningen.
Publisert:

Telenor meldte tidligere denne uken at de har funnet sin nye India-sjef. Veteranen Morten Karlsen Sørby skal erstatte Asia-sjef Sigve Brekke, som har fungert i stillingen som Uninor-sjef siden november.

Det norske selskapet har tidligere møtt regulatoriske utfordringer i landet, og fikk sine lisenser inndratt etter en korrupsjonssak som involverte den tidligere partneren Unitech Wireless.

En av oppgavene Sørby må ta tak i er en større tilbakebetaling i forbindelse med inndragelsen.

- Status er at saken fortsatt er uavklart. Vi mener at vi har et definitivt krav, jobber aktivt med saken og har ikke gitt oss, sier Sørby.

Det har tidligere blitt anslått et beløp i milliardklassen.

INDIA-SJEF: Morten Karlsen Sørby er ny leder for Telenors indiske virksomhet.

- Jeg tror vi må ta inn over oss at ting tar tid, men det betyr ikke at ting står stille. Vi jobber konsekvent og metodisk med dette.

Nådde milepæl

Tross utfordringene har det imidlertid gått fremover med Telenors indiske satsning. I forbindelsen med tilsettelsen av Sørby melder selskapet om at de som planlagt nådde positiv kontantstrøm i landet i løpet av 2013.

- Vi er veldig fornøyde med å ha nådd denne milepælen under fire år etter oppstart, sier Sørby.

Han begynte i Telenor allerede i 1993, og har vært en del av konsernledelsen siden 2003. Den tidligere strategi- og innovasjonsdirektøren har derfor fulgt virksomheten i landet fra starten, om enn fra utsiden.

- Jeg har en viss forståelse, men skal være ydmyk og si at en stor del av jobben min de første ukene er å skaffe meg større oversikt. Jeg har hatt samtaler med lederne i Uninor og skal besøke alle de seks sirklene umiddelbart, sier han.

Uninor har i dag 26 millioner abonnenter i seks såkalte telekomsirkler.

Les også

Telenor strammer grepet i India

Måtte justere målsetninger

Telenor har satt et finansieringstak for India-satsningen på maksimalt 155 milliarder rupi, tilsvarende drøyt 15 milliarder norske kroner.

Den overordnede målsetningen er imidlertid den samme: Uninor skal fokusere på massemarkedet og tilby rimelige basistjenester. Sørby ser en betydelig oppside innen tilbud av mobildata.

- Jeg kommer til India i en situasjon der markedet for data er i ferd med å starte en boom. Det kommer til å komme en betydelig datavekst, og vi kan spille en rolle ved å tilby attraktive og rimelige internettjenester, sier han.

Den kommende måneden er det duket for nok en mobilauksjon i India. Ifølge indiske medier er Uninor et av selskapene som ønsker å sikre seg ytterligere spektrum i landet.

Les også

Telenor: - Vi har betalt, og da vil vi ha pølsen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om